2013-07-20 21:48:07
Φωτογραφία για Φονικός καύσωνας στη Βρετανία - Εκατοντάδες νεκροί
Το κύμα καύσωνα που κρατά σχεδόν μία εβδομάδα στη Βρετανία, και που είναι ο μεγαλύτερος από το 2006, ευθύνεται για τον θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων, κυρίως ηλικιωμένων, σε όλη τη χώρα.

Συγκεκριμένα, στην περίοδο μεταξύ 6 και 14 Ιουλίου η πανεπιστημιακή ιατρική σχολή LSHTM του Λονδίνου αναφέρει, όπως μεταδίδει το BBC, πως τη ζωή τους έχασαν 540 με 760 άτομα σε όλη τη Βρετανία λόγω προβλημάτων υγείας που σχετίζονται με τον καύσωνα.

Ο Μπερν Αρμστρονγκ του LSHTM ανέφερε πως οι θάνατοι αφορούν «κατά μεγάλο μέρος τη γηραιότερη μερίδα του πληθυσμού, ειδικά εκείνους άνω των 75».

Τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται στην Ουαλία, όπου τις περασμένες ημέρες καταγράφεται ασυνήθιστα μεγάλος αριθμός ιατρικών περιστατικών, ενώ η μετεωρολογική υπηρεσία προειδοποιεί ότι οι υψηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες. Παράλληλα, έχει θέσει από την Τετάρτη συναγερμό καύσωνα τρίτου επιπέδου. Οι θάνατοι όμως δεν προκαλούνται μόνο από επιπλοκές εξαιτίας της ζέστης. Οπως αναφέρει από την πλευρά της η εφημερίδα «Telegraph», ένα 21χρονος σκοτώθηκε όταν έπεσε από την ταράτσα του σπιτιού του, μάλλον έχοντας πάθει ηλίαση την ώρα που έκανε ηλιοθεραπεία.

Πηγή: newsbomb
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ