2013-07-21 06:36:04
Φωτογραφία για Υπάλληλος στη Βουλή η αδελφή της Γιάννας
Όσοι έχουν διαβάσει το πλέον πολυσυζητημένο βιβλίο στη χώρα τη φετινή χρονιά, «My Greek Drama», της Γιάννας Αγγελοπούλου ή έστω αποσπάσματά του θα πρόσεξαν πως μέσα από τις σελίδες του παρουσιάζονται ουσιαστικά δύο γυναίκες με εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ», από τη μια, η κ. Αγγελοπούλου, που απαξιώνει συλλήβδην τις κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων, προκειμένου να βγάλει τον εαυτό της από το κάδρο των κακώς κειμένων στην προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων και από την άλλη η ονειροπόλα μαθήτρια από την Κρήτη, που μεγάλωσε σε μια παραδοσιακή ελληνική οικογένεια της δεκαετίας του ΄60.

Η σύζυγος του Θεόδωρου Αγγελόπουλου αναφέρεται με νοσταλγία σε εκείνη την εποχή και τις μέρες της ξεγνοιασιάς που περνούσε με την οικογένειά της στην Έμπαρο Βιάννου, τον τόπο όπου μεγάλωσαν οι γονείς της, Φρίξος και Μαρίκα.


Ένα από τα κεντρικά πρόσωπα της διήγησης της κ. Αγγελοπούλου είναι βεβαίως η κατά τρία χρόνια μικρότερη αδελφή της, Ελένη. Ο τρόπος με τον οποίο εκφράζεται για εκείνη η κ. Αγγελοπούλου αποτυπώνει ανάγλυφα όσα λένε για το ισχυρό δέσιμο των δύο αδελφών άνθρωποι που βρέθηκαν κατά καιρούς κοντά στην άλλοτε «σιδηρά κυρία» του 2004. «Για κάποιο λόγο αισθανόταν πάντα υπεύθυνη για την Ελένη», επισημαίνουν.

Η άγνωστη στο ευρύ κοινό Ελένη Δασκαλάκη σπούδασε, όπως και η μεγαλύτερη αδελφή της στη Νομική Θεσσαλονίκης. «Όπως ήταν φυσικό, η Γιάννα λειτουργούσε εν είδει κηδεμόνα της Ελένης στα φοιτητικά τους χρόνια, αφού οι δυο τους βρέθηκαν μακριά από την Κρήτη και έπρεπε η μία να στηρίζει την άλλη. Μάλιστα, τη βοηθούσε και στα μαθήματα της σχολής», σημειώνει στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» στενός συνεργάτης της κ. Αγγελοπούλου στη διάρκεια της προετοιμασίας για την Ολυμπιάδα του 2004.

Αν και, όπως λένε πρόσωπα που τυγχάνει να γνωρίζουν τόσο τη Γιάννα όσο και την Ελένη, οι δύο αδελφές μοιάζουν σε αρκετές πτυχές του χαρακτήρα τους (όπως ο δυναμισμός και η αποφασιστικότητα, αλλά και η...αδυναμία που είχαν από μικρές στη βανίλια), εντούτοις υπάρχουν σημεία στα οποία έχουν εντελώς διαφορετική προσέγγιση και βιοθεωρία. Τρανό παράδειγμα η λατρεία της κ. Αγγελοπούλου για την κοσμική ζωή, την οποία η Ελένη προσπαθεί επιμελώς να αποφεύγει. Αν εξαιρέσει κανείς κάποιες επιλεγμένες εμφανίσεις της σε φιλανθρωπικά γκαλά και άλλες κοινωνικές εκδηλώσεις, όπως εγκαίνια καλλιτεχνικών εκθέσεων, η μικρότερη θυγατέρα του Φρίξου Δασκαλάκη αποφεύγει τα φώτα της δημοσιότητας.

Πάντως, κάθε φορά που θα βρεθεί σε κάποια από τα στέκια της «καλής» αθηναϊκής κοινωνίας αποσπά άκρως θετικά σχόλια για την κομψότητα και τη διακριτικότητά της. «Δεν έχει εξάρτηση από τη δημοσιότητα ούτε επιχειρεί να στρέφει πάνω της τα βλέμματα, όπως η κ. Αγγελοπούλου. Παρ΄ όλα αυτά, διαθέτει κι εκείνη μία έντονη προσωπικότητα, που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη», υπογραμμίζουν πρόσωπα που γνωρίζουν από πρώτο χέρι το modus vivendi της Έλενας Δασκαλάκη.

Φυσικά, όπως αναφέρεται στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ», μία...Δασκαλάκη, έστω κι αν επιθυμεί να παραμένει στο παρασκήνιο, δεν θα μπορούσε να μην προκαλέσει συζητήσεις επί συζητήσεων με τη ζωή και τη δράση της. Βλέπετε, η 55χρονη αδελφή της Γιάννας Αγγελοπούλου αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες φίρμες στη Βουλή, στην οποία και εργάζεται από την περίοδο ΄89-΄90.

Σήμερα και αφού πέρασε από διάφορες υπηρεσίες, η Ελένη Δασκαλάκη εργάζεται στη Διεύθυνση Διεθνών Σχέσεων.

Αν αναρωτιέστε για το μισθό της, όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα της εφημερίδας, με βάση τα χρόνια και την προϋπηρεσία της, υπολογίζεται ότι είναι περίπου στα 2.000 ευρώ, μηνιαίως. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ