2013-07-25 20:42:04
Φωτογραφία για Δήλωση Προέδρου ΓΣΕΒΕΕ κ. Γ. Καββαθά για την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για τον Επισιτισμό
Δήλωση Προέδρου ΓΣΕΒΕΕ κ. Γ. Καββαθά μετά από συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τις διοικήσεις κλαδικών και επιχειρησιακών σωματείων επισιτισμού από όλη την Ελλάδα στην οποία... συζητήθηκε το μείζονος σημασίας για τον κλάδο ζήτημα της κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για τον Επισιτισμό, της οποίας η μετενέργεια έχει λήξει από τον Αύγουστο του 2012.

Οι διοικήσεις του Συνδικάτου, καθώς και των υπολοίπων Σωματείων, εξέφρασαν την θέση τους για την αναγκαιότητα ύπαρξης κλαδικής ΣΣΕ για τον επισιτισμό καθώς, ιδιαίτερα μετά την λήξη της μετενέργειας της προηγούμενης κλαδικής ΣΣΕ, οι εργαζόμενοι του κλάδου βρίσκονται σε πλείστες όσες περιπτώσεις απέναντι σε μισθούς και μεροκάματα που είναι κάτω και από εκείνα που προβλέπει η ΕΓΣΣΕ.

Η ΓΣΕΒΕΕ έχει επανειλημμένως τονίσει ότι είναι αναγκαίο να επανέλθει ο θεσμός των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων, της επεκτασιμότητας και της μετενέργειας, έτσι ώστε οι κοινωνικοί εταίροι να καθορίζουν τον κατώτατο μισθό/ημερομίσθιο των ανειδίκευτων
. Να υπάρχει κλαδική Συλλογική Σύμβαση που να ρυθμίζει τόσο τις εργασιακές σχέσεις όσο και τους κατώτερους μισθούς στον κλάδο, ώστε η αντιμετώπιση των εργαζομένων από τους εργοδότες να είναι ενιαία και να μην επικρατεί στην αγορά εργασίας ο νόμος της «ζούγκλας». Είμαστε αντίθετοι στην εφαρμογή των ημερομισθίων και μισθών που προβλέπει η ΕΓΣΣΕ στον κλάδο και θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια από την πλευρά μου, ώστε να συγκληθεί Δ.Σ της ΠΟΕΣΕ προκειμένου να συζητηθεί το ζήτημα υποβολής συγκεκριμένης πρότασης προς την διοίκηση της Ομοσπονδίας Επισιτισμού Τουρισμού για την υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ, που όμως θα κοινοποιηθεί και στην διαπραγματευτική ομάδα που όρισαν τα κλαδικά σωματεία σε κοινή τους σύσκεψη.

Είμαστε επίσης αντίθετοι και στην περικοπή και επί της ουσίας κατάργηση του επιδόματος ανεργίας στους εποχικούς εργαζόμενους.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ