2013-07-26 11:01:18
Φωτογραφία για Επίθεση με καλάσνικοφ για να ελευθερώσουν τον Αλκέτ Ριζάι ή μέλη των “Πυρήνων”;
Σύμφωνα με αστυνομικές πληροφορίες, ο Αλκέτ Ριζάι το πρωί της Τετάρτης 17 Ιουλίου, θα μεταφερόταν στο Εφετείο Αθηνών για κάποια δικαστική εκκρεμότητα και από εκεί θα γινόταν μεταγωγή του και πάλι στις φυλακές Κορυδαλλού για να οδηγηθεί εκ νέου σε αυτές του Δομοκού.

Κατά τη διάρκεια αυτών των μετακινήσεων, εκτιμούν και πιθανολογούν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής, θα γινόταν η επιχείρηση απόδρασης, με την πολεμική επίθεση των συνεργών του, πιθανότατα εναντίον της αστυνομικής αυτοκινητοπομπής που θα τον μετέφερε. Άλλες αστυνομικές πηγές αναφέρουν, ότι το προηγούμενο βράδυ, λίγο μετά τη σύλληψη του Αλβανού στην οδό Σεβαστουπόλεως, ο Αλκέτ Ριζάι υπέγραψε... υπεύθυνη δήλωση ότι δεν επιθυμεί να παραβρεθεί στην εκδίκαση της υπόθεσής του και παρέμεινε στις φυλακές Δομοκού.

Έκαναν "βόλτες" μπροστά από το Εφετείο

Οι ίδιοι αξιωματικοί, σημειώνουν ότι το μαύρο Βόλβο με τους τρεις κακοποιούς πέρασε τουλάχιστον..
. δύο φορές από την οδό Λουκάρεως και την πλαϊνή είσοδο του Εφετείου, κινώντας τις υποψίες των τεσσάρων αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, που παρατήρησαν τις διελεύσεις του και την τρίτη αποφάσισαν να το ελέγξουν, για να ακολουθήσει η ένοπλη συμπλοκή με τους επιβάτες του. Σύμφωνα με τις ίδιες αστυνομικές εκτιμήσεις, είναι πολύ πιθανόν, οι τρεις δράστες της συμπλοκής να είχαν και άλλους συνεργούς με άλλα οχήματα στην ίδια περιοχή προκειμένου να συμμετάσχουν στην «επιχείρηση».

Να σημειωθεί ότι ακόμη δεν έχει εντοπιστεί ο φερόμενος νόμιμος ιδιοκτήτης του μαύρου Βόλβο, ρουμανικής καταγωγής που διαμένει στην οδό Τροίας στους Αγ. Αναργύρους, όπως τουλάχιστον προέκυπτε από το τερματικό της ΕΛ.ΑΣ. Εξετάζεται λοιπόν, το ενδεχόμενο να έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας που μπορεί να αντιστοιχούσαν σε αυτοκίνητο ίδιου τύπου και χρώματος ή ο ιδιοκτήτης του να προέβη στην αγορά του με πλαστά στοιχεία ταυτότητας και διαμονής.

Σφαιρα των κακοποιων στο τζαμι της μηχανής των ανδρών της ΔΙ.ΑΣ. ΦΩΤΟ BLOKO.GR

Αυτό το "αδύναμο" ενδεχόμενο έρχεται μετά το ισχυρότερο, που έλεγε ότι οι δραπέτες των φυλακών Τρικάλων σχεδίαζαν την απόδραση του επικίνδυνου κακοποιού Αλκέτ Ριζάι! Θα προέβαιναν σε νέα πολεμική επιδρομή με μεγάλη δύναμη πυρός εναντίον των φυλακών Δομοκού και με ΤΝΤ θα ανατίναζαν τον εξωτερικό τοίχο-περίφραξη για να διαφύγει ο «συμπατριώτης» τους! Σε αυτό το συμπέρασμα είχαν καταλήξει οι επικεφαλής αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, μετά την ανάλυση συνομιλιών που είχαν υποκλαπεί από τους «κοριούς» της ΕΥΠ και Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, ανάμεσα στον Αλκέτ Ριζάι και άτομα του εγκληματικού «διευθυντηρίου», που αποτελούσαν τον «συνδετικό κρίκο» με τους δραπέτες των φυλακών Τρικάλων. Σύμφωνα με αστυνομικές πληροφορίες, τουλάχιστον τρεις από τους δραπέτες των φυλακών Τρικάλων, Κόλα, Κούπα, Λίκα και ο θείος του τελευταίου, προέβαιναν στις προπαρασκευαστικές ενέργειες για την επιχείρηση απόδρασης του Ριζάι. Οι δραπέτες, οκτώ τότε, μετά τα αλλεπάλληλα τετ α τετ -τουλάχιστον τέσσερα- με αστυνομικούς στην περιοχή της Μάνδρας Αττικής και την Κόρινθο με τον θάνατο της 25χρονης κοπέλας, κινήθηκαν προς την περιοχή της Καρδίτσας και Λάρισας. Ενδιάμεσα είχε συλληφθεί σε ληστεία σούπερ μάρκετ στο Περιστέρι ο 38χρονος Ερμάλ Λίτα ή Ντρεμπάτα, ενώ φαίνεται πως είχε καταφέρει να διαφύγει ο 41χρονος Αντμιρ Μουρατάι.
pestanea
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ