2013-07-26 17:25:07
Φωτογραφία για Επέστρεψε ο εφιάλτης στον Πύργο - Tα ακαθάριστα οικόπεδα, πύρινες βόμβες της πόλης
Όταν έφευγε το περσινό καλοκαίρι όλοι θυμούνται στον Πύργο τη μεγάλη φωτιά που απείλησε το στρατόπεδο της ΣΕΤΤΗΛ και αρκετές κατοικίες δίπλα, με τα πυροσβεστικά αεροσκάφη να κάνουν ρίψεις σε απόσταση αναπνοής από τις πολυκατοικίες της πόλης. Ήταν μια εικόνα τόσο αντιφατική, με τις πύρινες φλόγες να ξεπηδούν σε ακαθάριστα οικόπεδα, καλαμιώνες και εκτάσεις σε κοντινή απόσταση από κεντρικά σημεία της ηλειακής πρωτεύουσας. Και χθες όμως το ίδιο σενάριο ζωντάνεψε, στην ίδια περιοχή, σε μια άλλη πλευρά του στρατοπέδου της ΣΕΤΤΗΛ, αυτή δίπλα από τις εργατικές κατοικίες.

Ουρλιαχτά και πανικός επικράτησαν λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι, όταν οι φλόγες άρχισαν να ξεπηδούν μέσα από ακαθάριστα οικόπεδα δίπλα από τις εργατικές κατοικίες. Εκτάσεις με ξερά χόρτα, καλάμια και βάλτους, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, όπου η φωτιά επεκτάθηκε γρήγορα. «Η έκταση ανήκει στον πρώην Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας» έλεγαν οι κάτοικοι. Μια έκταση που δεν εκμεταλλεύτηκε ποτέ και άφησε να γίνει μια πηγή κινδύνου για τις κατοικίες που χρόνια πριν κατασκευάστηκαν ακριβώς δίπλα.


Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ήταν για άλλη μια φορά άμεση, για να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο, όχι σε κάποιο δάσος, αλλά μέσα στην πόλη, στις παρυφές μιας γειτονιάς. Συνολικά 14 άνδρες με εννέα πυροσβεστικά οχήματα και άλλα τέσσερα από το δήμο Πύργου, κινητοποιήθηκαν για να μην απειληθούν οι εργατικές κατοικίες. Και η κατάσβεση δεν ήταν εύκολη υπόθεση, αφού οι άνεμοι που έπνεαν φούντωναν όλο και περισσότερο την πυρκαγιά.

Τελικά μετά από λίγη ώρα οι πυροσβέστες κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά που έκαψε συνολικά πέντε στρέμματα αγροτικής έκτασης, ξερών χόρτων και βάλτων. Μια έκταση που όσο παραμένει ακαθάριστη αποτελεί μια «βόμβα» έτοιμη να εκραγεί δίπλα σε γειτονιές της πόλης.

Πηγή: ilialive
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ