2013-07-29 21:29:11
Φωτογραφία για Έπεσε η κεραμίδα - Ένα στα δύο εκκαθαριστικά είναι φορτωμένα με φόρoυς
Ανοίξαμε και σας περιμένουμε! Αυτό είναι λίγο ως πολύ το νόημα της ανακοίνωσης του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με την οποία ενεργοποιήθηκε η υπηρεσία ηλεκτρονικών αιτήσεων ρύθμισης οφειλών που δημιουργούνται από τον Ιανουάριο και μετά και οι οποίες φτάνουν πλέον στα 4 δισ ευρώ!

Ειδικότερα, η υποβολή της αίτησης για υπαγωγή είτε στην ρύθμιση της νέας αρχής (για οφειλές μέχρι 31/12/2012), είτε στην πάγια ρύθμιση, μπορεί να γίνει μόνο μέσω του διαδικτύου στην διεύθυνση http://www.gsis.gr. Υπενθυμίζεται πως ιδιαίτερα όσοι έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές πριν το 2013 και δικαιούνται να ενταχθούν στην ρύθμιση της νέας αρχής μπορούν να εξοφλούν σε 48 δόσεις (και σε ορισμένες περιπτώσεις σε 100 δόσεις), μέχρι το τέλος Ιουλίου.

Από τον Αύγουστο και μετά, οι δόσεις μειώνονται κατά μία για κάθε μήνα που περνάει. Όσο για τις νέες οφειλές, οι δόσεις φτάνουν στις 12 ή στις 24 εάν πρόκειται για οφειλές που αφορούν σε έκτακτους φόρους όπως φόρο κληρονομιών. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να γνωρίζουν, επίσης, ότι μετά από τροπολογία στον Κώδικα Φορολογικών Διαδικασιών, φορολογούμενοι που δεν είχαν δικαίωμα υπαγωγής στις ρυθμίσεις λόγω άσκησης ποινικής δίωξης, αποκτούν αυτό το δικαίωμα, όσο δεν έχουν καταδικαστεί για φοροδιαφυγή.


Η ενεργοποίηση της «πύλης» για τις ρυθμίσεις οφειλών έγινε στη σκιά των νεώτερων στοιχείων για τη πορεία εκκαθάρισης των φορολογικών δηλώσεων, από τις οποίες προκύπτει ότι επί συνόλου περίπου 2 εκατ. δηλώσεων, το 50% των εκκαθαριστικών είναι χρεωστικό, με το μέσο φόρο να φτάνει στα περίπου 1.000 ευρώ. Επιπλέον, το βάρος για τους φορολογούμενους αυξάνεται εάν λάβει κανείς υπόψιν ότι ολοκληρώθηκε και η αποστολή των εκκαθαριστικών για τον ΦΑΠ του 2011, από τον οποίο προσδοκώνται περί τα 500 εκατ. ευρώ!

Τα αποτελέσματα της 4ης εκκαθάρισης

Υπενθυμίζεται πως οι φορολογούμενοι που θα λάβουν τις επόμενες ημέρες το εκκαθαριστικό θα πρέπει να εξοφλήσουν τον φόρο σε τρεις διμηνιαίες δόσεις αρχής γενομένης από τον Αύγουστο.

Πηγή: iefimerida
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ