2013-07-30 08:20:04
Φωτογραφία για «Αλλάζει η εικόνα για τη χώρα και τον πρόεδρo Νίκολιτς»
Η επικεφαλής της υπηρεσίας ενημέρωσης της Σερβίας, Στανισλάβα Πακ Στάνκοβιτς, δήλωσε ότι... ο πρόεδρος της Σερβίας, Τόμισλαβ Νίκολιτς κατάφερε, μέσα σε έναν χρόνο, να αλλάξει την εικόνα τη χώρας, αλλά και να διαλύσει τις προκαταλήψεις που επικρατούσαν για τον ίδιο, ότι είναι σκληρός πολιτικός και εθνικιστικής.

Η ίδια που είναι και σύμβουλος του Νίκολιτς τόνισε ότι αυτό είναι αποτέλεσμα της φιλικής διάθεσης και της αμεσότητας που επέδειξε ο κ. Νίκολιτς στις συνομιλίες με ομολόγους του από την περιοχή, αλλά και ολόκληρο τον κόσμο.

«Στην αρχή υπήρχε ο σιωπηλός αποκλεισμός από τους προέδρους της Κροατίας, της Σλοβενίας, της ΠΓΔΜ επειδή θεωρούσαν ότι ο Τόμισλαβ Νίκολιτς είναι εθνικιστικός και ισχυρογνώμων» είπε η Στάνκοβιτς σε δηλώσεις της στον τηλεοπτικό σταθμό Sky Plus.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η εικόνα τώρα άλλαξε και αυτό φάνηκε στην πρόσφατη εγκάρδια συνάντησή του με τους προέδρους των χωρών της περιοχής στο Μπρντο πρι Κράνιου της Σλοβενίας.

«Ο πρόεδρος της Σλοβενίας, Μπορούτ Παχόρ εξήρε τον κ. Νίκολιτς και αυτό δείχνει ότι η εντύπωσή τους έχει αλλάξει, οι προκαταλήψεις περί εθνικιστικών αντιλήψεων μεταβάλλεται. Θα οικοδομήσουμε τις σχέσεις με τους γείτονές μας σε νέες βάσεις» επεσήμανε.

Ο πρόεδρος της Σερβίας, πρόσθεσε η σύμβουλός του, γνωρίζει πολύ καλά την ιστορία των διμερών σχέσεων με όλες τις χώρες και αυτό κατά τη διάρκεια των συναντήσεων χαλαρώνει πολύ την ατμόσφαιρα. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ