2013-07-30 10:21:55
Φωτογραφία για Ισχυρός σεισμός 4,6 Ρίχτερ μεταξύ Σαμοθράκης και Τενέδου
Ο σεισμός έγινε στις 08.33 και ταρακούνησε την Σαμοθράκη, τη Μυτιλήνη και την Καβάλα. Το μέγεθός του, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, ήταν 4,6 Ρίχτερ. Το επίκεντρό του ήταν 29 χιλιόμετρα νότια της Σαμοθράκης, στον υποθαλάσσιο χώρο ανάμεσα στην Σαμοθράκη και την Τένεδο, με εστιακό βάθος περίπου 10 χιλιομέτρων.

Νωρίτερα το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο έκανε λόγο για σεισμό 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Ο καθηγητής γεωλογίας του πανεπιστημίου Αθηνών κ.Λέκκας δήλωσε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ ότι ο σεισμός μεγέθους 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έγινε στον υποθαλάσσιο χώρο μεταξύ Σαμοθράκης και Τενέδου, ακριβώς πάνω στο ρήγμα της Ανατολίας. ''Έγινε εκεί που εξέρχεται το ρήγμα της Ανατολίας από την Τουρκία και εισέρχεται στην Ελλάδα'' ανέφερε ο κ.Λέκκας.

Ο φόβος των σεισμολόγων είναι πως αυτά τα 5,1 Ρίχτερ μπορεί να μην ήταν ο κύριος σεισμός. ''Αν γινόταν σε μια άλλη περιοχή θα λέγαμε ότι ήταν ο κύριος σεισμός και θα ακολουθήσουν μετασεισμοί. Τώρα που έγινε στο ρήγμα της Ανατολίας, πιθανότατα να ακολουθήσουν και άλλοι σεισμοί του ίδιου μεγέθους ή και μεγαλύτεροι'' ανέφερε ο κ.Λέκκας.
πηγή
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ