2013-07-30 10:46:31
Φωτογραφία για Εγκαταλείπουν μαζικά τη χώρα οι επιχειρηματίες λόγω Ρέστη
Η προφυλάκιση του εφοπλιστή προκαλεί δέος και ανασφάλεια –Ανησυχία και από το σαθρό νομικό πλαίσιο

 

Μετά από δεκαετίες  όπου κυριαρχούσε ένα καθεστώς όπου ο καθένας έκανε ότι ήθελε στη χώρα, ξαφνικά άρχισαν να εφαρμόζονται δρακόντεια μέτρα  για τα οποία δεν υπάρχει εμπειρία και ωριμότητα στο σύστημα.

Η προφυλάκιση Ρέστη που απ’ όσα τουλάχιστον δημοσιοποιήθηκαν

δε φαίνεται να τεκμηριώνεται επαρκώς, προκαλεί έντονο κλίμα ανασφάλειας ιδιαίτερα στον επιχειρηματικό κόσμο που νιώθει ότι ανά πάσα στιγμή είναι πολύ κοντά στην πόρτα της φυλακής.

Ο Βίκτωρ Ρέστης είναι ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες επιχειρηματίες με ελάχιστη εμπλοκή συναλλαγών με το δημόσιο.

Παρά το γεγονός αυτό η απόφαση για προφυλάκισή του φαίνεται να ελήφθη με συνοπτικές διαδικασίες και απλώς αφήνεται να διασπείρονται φήμες για αναπόδεικτα  προς το παρόν αδικήματα.


Ουδείς μπορεί να διανοηθεί ότι αρκεί η εκτίμηση κάποιων ελεγκτικών μηχανισμών ότι «κάτι δε μου πάει καλά σ’ αυτόν που ερευνώ» για να οδηγείται ένας επιχειρηματίας υψηλού κύρους αλλά και ένας οποιοσδήποτε άνθρωπος στη φυλακή.

Το σαθρό νομικό πλαίσιο σε συνδυασμό με το ότι δεν υπάρχει δικαστική εμπειρία για την εκδίκαση τόσο σοβαρών υποθέσεων προκαλεί φόβους.

Η εκτίμηση που κυριαρχεί είναι ότι δεκάδες επιχειρηματίες οδηγούνται σε πρώτη φάση να εγκαταλείψουν οποιαδήποτε επένδυση στην Ελλάδα και αμέσως μετά να φύγουν από τη χώρα έως ότου ομαλοποιηθεί η κατάσταση.

Η χθεσινή απόφαση Στουρνάρα υπό την πίεση τρόικας για ανεξέλεγκτη αξιοποίηση των τραπεζικών καταθέσεων, -μετά από δεκαετίες που ουδείς ήλεγχε τι έχουμε στις τράπεζες- είναι ακόμη ένας σοβαρός λόγος για ανησυχία.

Και εδώ οι άνθρωποι και ο μηχανισμός που θα κάνουν τους ελέγχους χαρακτηρίζονται χωρίς εμπειρία και σε πολλές περιπτώσεις ανεπαρκείς, κάτι που θα οδηγήσει σε ακρότητες και ταλαιπωρία δεκάδων έντιμων πολιτών.

ΠΗΓΗ: exedra.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
«Ευχαριστώ Θεέ μου»
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
«Ευχαριστώ Θεέ μου»
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ