2013-07-30 14:52:05
Φωτογραφία για TAXISNET: Ανοιχτή η πύλη και για εκπρόθεσμες δηλώσεις
Ανοιχτή θα είναι η ηλεκτρονική πύλη του Τaxisnet για τις φορολογικές δηλώσεις που υποβάλλονται μετά τη λήξη της προθεσμίας ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ, όπως δήλωσε ο... γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης, αλλά δεν ξεκαθάρισε αν οι δηλώσεις αυτές θα θεωρηθούν εκπρόθεσμες.

«Το σύστημα θα δέχεται τις δηλώσεις χωρίς κανένα κλείδωμα, η πύλη θα είναι ανοιχτή συνέχεια» υπογράμμισε ο κ. Θεοχάρης ενώ για το αν οι δηλώσεις αυτές θα θεωρηθούν εκπρόθεσμες τόνισε ότι «κάνουμε κάθε προσπάθεια, θέλουμε να δούμε το γεγονός για να μπορέσουμε να δείξουμε επιείκεια».

Επισημαίνεται ότι σε περίπτωση εκπρόθεσμης υποβολής δήλωσης ο φορολογούμενος χάνει το αφορολόγητο όριο των 5.000 ευρώ, πράγμα που σημαίνει ότι επιβαρύνεται με πρόσθετο φόρο 500 ευρώ, η Εφορία δεν του αναγνωρίζει ούτε τις αφορολόγητες δαπάνες, ενώ τιμωρείται με προσαύξηση φόρου 1% για κάθε μήνα καθυστέρησης.

Ένας στους δύο φορολογούμενους που υπέβαλαν ήδη φορολογική δήλωση καλείται να πληρώσει επιπλέον φόρο 980 ευρώ κατά μέσο όρο, ενώ περίπου ένας στους πέντε καλείται να εισπράξει επιστροφή φόρου, η οποία ανέρχεται κατά μέσο όρο σε 238 ευρώ.
onvolos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ