2013-07-30 17:11:03
Φωτογραφία για Αντιδράσεις μετά το περιστατικό με 17χρονο τραυματία στη Ζαγορά
Αντιδράσεις στη τοπική κοινωνία, μετά τον κίνδυνο που διέτρεξε 17χρονος που χρειάστηκε λόγω του τραυματισμού του να μεταφερθεί από τη Ζαγορά στο Νοσοκομείο Βόλου, αλλά δεν υπήρχε οδηγός ασθενοφόρου.

Πιο συγκεκριμένα, όπως έγραψε το www.magnesianews.gr, "κίνδυνο αντιμετώπισε η υγεία ενός 17χρονου Έλληνα, που έκοψε το πόδι του και αντιμετώπισε ακατάσχετη αιμορραγία, λόγω έλλειψης οδηγού ασθενοφόρου, ενώ μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου, με τρεις ώρες καθυστέρηση, με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, που ξεκίνησε από το Βόλο, για να τον παραλάβει.

Ο νεαρός, πήγε στο Κέντρο Υγείας λίγο πριν τις 13.30, την Κυριακή, με κόψιμο στο πόδι από γυαλί και παρά την παροχή των πρώτων βοηθειών από τους γιατρούς, κρίθηκε απαραίτητη η διακομιδή του, στο Νοσοκομείο του Βόλου.

Ωστόσο, το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας, δε διέθετε …οδηγό , με συνέπεια η μεταφορά του να γίνει αρκετή ώρα αργότερα (λόγω της διαδρομής που έπρεπε να ακολουθηθεί), αφότου κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.


Μιλώντας στο magnesianews.gr, ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Βόλου Παναγιώτης Δαρειώτης, τόνισε ότι το ΕΚΑΒ έλαβε κλήση στις 13.40 για μεταφορά του περιστατικού στο Νοσοκομείο Βόλου. Όπως ανέφερε, το ασθενοφόρο, που ξεκίνησε αμέσως από το Βόλο, έφτασε στη Ζαγορά στις 14.54, παρέλαβε τον νεαρό στις 15.05 και τον μετέφερε στις 16.40 στο Νοσοκομείο Βόλου.

Με αφορμή το νέο περιστατικό, αντιδράσεις υπάρχουν από την κοινωνία της Ζαγοράς και της ευρύτερης περιοχής του Ανατολικού Πηλίου, για το θέμα του οδηγού στο Κέντρο Υγείας, εν μέσω τουριστικής περιόδου και επισημαίνουν ότι αν παρουσιαστεί ένα σοβαρότερο περιστατικό, υπάρχει κίνδυνος να θρηνήσουμε ανθρώπινη ζωή.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ