2013-07-30 18:16:05
Φωτογραφία για Hλεία: Αντιδράσεις για τη ματαίωση διεθνούς ιατρικού συνεδρίου στην Αρχαία Ολυμπία!
Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει στον δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, το Επιμελητήριο Ηλείας, την Ένωση Ξενοδόχων και τον εμπορικό σύλλογο της περιοχής η απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας του Συνδέσμου των Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας να μην επιτρέψει τη διεξαγωγή Διεθνούς Ιατρικού Συνεδρίου με παράλληλες πολιτιστικές δράσεις στην Αρχαία Ολυμπία τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Η παραπάνω απόφαση ελήφθη δεδομένου του νέου νόμου ο οποίος απαγορεύει τη διεξαγωγή ιατρικών συνεδρίων σε τουριστικές περιοχές. Ωστόσο οι αντιδράσεις των φορέων πηγάζουν από το επιχείρημα ότι η Αρχαία Ολυμπία δεν είναι τουριστικός προορισμός, αφού οι επισκέπτες πραγματοποιούν συνήθως ολιγόωρες επισκέψεις στα Μουσεία και τον Αρχαιολογικό χώρο και όχι για να παραμείνουν ημέρες κάνοντας τις διακοπές τους.

Για το λόγο αυτό ο δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στον πρόεδρο της αρμόδιας επιτροπής με την οποία ζητά την επανεξέταση της απόφασης τονίζοντας ότι ο αυθαίρετος χαρακτηρισμός της Αρχαίας Ολυμπίας ως τουριστικού, παραθεριστικού προορισμού είναι ανακριβής και απομειώνει την ιστορική, ιδεολογική και πολιτιστική διάστασή του.


«Στην Ολυμπία όποιος επισκέπτης έρχεται, έρχεται για τα Μουσεία τον Αρχαιολογικό χώρο και δεν έρχεται για να μείνει μια εβδομάδα ή δέκα ημέρες», επεσήμανε ο αντιδήμαρχος, Γιώργος Δεββές ο οποίος τόνισε πως αν η Ολυμπία μπει στους τουριστικούς προορισμούς θα πρέπει ταυτόχρονα να μπει και η Αθήνα.

Παρεμβάσεις για αλλαγή της απόφασης

Ακατανόητη χαρακτηρίζει από την πλευρά του την απόφαση ματαίωσης του διεθνούς ιατρικού συνεδρίου ο καθηγητής ιατρικής και πρόεδρος του συνεδρίου Ι.Α.Η.Ν., Αθανάσιος Διαμαντόπουλος, ο οποίος με επιστολή του στην αρμόδια επιτροπή τονίζει μεταξύ άλλων: «Κανείς ποτέ δεν πηγαίνει για διακοπές στην Ολυμπία. Οι προσερχόμενοι πραγματοποιούν μόνο προσκυνηματική επίσκεψη σε χώρο υψηλής ιστορικής και πολιτιστικής αξίας όπως π.χ. και στην ακρόπολη γεγονός το οποίο δεν αποκλείει την Αθήνα ως συνεδριακό προορισμό».

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας, Νίκος Παναγιωτακόπουλος χαρακτήρισε την απόφαση «αδιανόητη» και «πέρα πάσης λογικής» τονίζοντας πως αυτό είναι ακόμα μια κίνηση κατάργησης και απαξίωσης του νομού Ηλείας.

ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΥ-patrisnews
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ