2013-07-30 19:22:03
Φωτογραφία για Ζητούσαν 100.000 ευρώ για να μην του κάψουν την επιχείρηση
Τον ύπνο του είχε χάσει ένας 61χρονος επιχειρηματίας στο Ηράκλειο, από τις μαφιόζικες απειλές... 2 Γεωργιανών εκβιαστών.

ΟΙ δυο Γεωργιανοί τον εκβίαζαν το τελευταίο χρονικό διάστημα, ότι αν δεν τους έδινε το ποσό των 100.000 ευρώ θα του έκαιγαν το μαγαζί και θα έβλαπταν την οικογένειά του.

Πρόκειται για δύο Γεωργιανούς, ηλικίας 57 και 49 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν χθες στο δημοτικό διαμέρισμα Αρκαλοχωρίου του Δήμου Μίνωα Πεδιάδος Ηρακλείου, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, για κατοχή μαχαιριών, ενώ ταυτοποιήθηκαν ως δράστες σε υπόθεση εκβίασης σε βάρος 61χρονου.

Από την ενεργούμενη προανάκριση από την Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, προέκυψε ότι οι ανωτέρω συλληφθέντες είχαν προβεί σε πράξεις εκβίασης σε βάρος 61χρονου, στο δημοτικό διαμέρισμα Κουνάβων του Δήμου Αρχανών - Αστερουσίων, κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, μηνών Απριλίου και Μαΐου.


Ειδικότερα, σύμφωνα με καταγγελία 61χρονου Έλληνα, ιδιοκτήτη επιχείρησης, που βρίσκεται στο δημοτικό διαμέρισμα Κουνάβων, δέχτηκε απειλητικά τηλεφωνήματα από άγνωστο άνδρα, ο οποίος επικαλούμενος απειλές σε βάρος της επιχείρησης και της σωματικής ακεραιότητας της οικογένειας του, απαιτούσε την άμεση καταβολή χρηματικού ποσού εκατό χιλιάδων Ευρώ!

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο σπίτι των δραστών, κατασχέθηκαν:

● χειρόγραφες σημειώσεις στην γεωργιανή γλώσσα, που όπως εξακριβώθηκε διατυπώνονται απειλές εναντίον του 61χρονου παθόντα και μέλους της οικογένειας του, και

● τρία (3) μαχαίρια.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν, με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, ενώπιον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου, ενώ το προανακριτικό έργο συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.
flashnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ