2013-07-30 19:42:02
Φωτογραφία για Συνάντηση ΟΙΕΛΕ με τον Α. Τσίπρα
Σε εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στη Βουλή συνάντηση του ΔΣ της ΟΙΕΛΕ με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης κ. Ζ. Πεπές Μέλος Ε.Ε. της ΓΣΕΕ, Γ. Γαβρίλης υπεύθυνος Εργατικής Πολιτικής της Συντονιστικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, οι... βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Αμανατίδης, Τ. Κουράκης, Δ. Στρατούλης και εκπρόσωποι των πρωτοβάθμιων σωματείων των εκπαιδευτικών των σχολείων των Αρσακείων.

Οι εκπρόσωποι της ομοσπονδίας παρουσίασαν αναλυτικά στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ τις νομοθετικές πρωτοβουλίες των τελευταίων τριών ετών (Ν.3848/10, γνωμοδοτηση 214/2012,ένταξη ιδιωτικών εκπαιδευτικών στο ενιαίο μισθολόγιο, «απελευθέρωση» της λειτουργίας των ιδιωτικών σχολείων με το Ν.4093/12, αύξηση ωραρίου εκπαιδευτικών και η πρόσφατη εγκύκλιος Αρβανιτόπουλου) που ουσιαστικά αποσύρουν την κρατική εποπτεία από την ιδιωτική εκπαίδευση, ισοπεδώνουν τις εργασιακές σχέσεις των ιδιωτικών εκπαιδευτικών και χαρίζουν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ στους σχολάρχες. Εξέφρασαν, επίσης, την αγωνία τους για τη συρρίκνωση της δημόσιας εκπαίδευσης στη χώρα και την εντεινόμενη απόπειρα της Κυβέρνησης για εκχώρηση του δημόσιου και κοινωνικού αγαθού της Παιδείας σε επιχειρηματικά συμφέροντα.


Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι όλες οι κυβερνητικές αποφάσεις που καταστρατηγούν το Σύνταγμα και τους νόμους και καταλύουν τις εργασιακές σχέσεις στην ιδιωτική εκπαίδευση θα ακυρωθούν μόλις ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας. Πρόσθεσε, ακόμη, πως για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η ολομέτωπη επίθεση που δέχεται το δημόσιο αγαθό της εκπαίδευσης από την ακραία νεοφιλελεύθερη κυβερνητική πολιτική είναι ανάγκη να συγκροτηθεί ένα ενιαίο πανεκπαιδευτικό μέτωπο αλληλεγγύης. Ο ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, θα αναλάβει το Σεπτέμβριο πρωτοβουλία για τη διοργάνωση ημερίδας μαζί με τα εκπαιδευτικά συνδικάτα για τα φλέγοντα ζητήματα της Παιδείας.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΡΟΥΤΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΑΡΡΗΣ
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ