2013-07-30 19:38:04
Φωτογραφία για Επανάληψη των συνομιλιών για το Κυπριακό
Επανάληψη των συνομιλιών για το Κυπριακό τον Οκτώβριο προετοιμάζουν τα Ηνωμένα Έθνη, όπως δήλωσε... ο ειδικός σύμβουλος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Αλεξάντερ Ντάουνερ, μετά από τη συνάντησή του με τον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη.

Ο κ. Ντάουνερ είπε ότι και οι δύο πλευρές τού διαβίβασαν ότι θέλουν να δουν τα πράγματα να προχωρούν και γι' αυτό θα έχει επαφές τον Σεπτέμβριο στη Νέα Υόρκη.

Τώρα, τόνισε, γίνεται προεργασία ώστε να υπάρξει σωστή προετοιμασία για την έναρξη των συνομιλιών.

Ο κ. Ντάουνερ αναφέρθηκε επίσης, στον διορισμό του Ανδρέα Μαυρογιάννη στη θέση του συνομιλητή και ανέφερε ότι πρόκειται για διπλωμάτη με τεράστια πείρα. Ο διορισμός συνομιλητών, πρόσθεσε, επηρεάζει θετικά τη διαδικασία, διότι οι ηγέτες δεν μπορούν να βλέπουν καθημερινά τα Ηνωμένα Έθνη, ενώ οι συνομιλητές θα μπορούν.

Σε ερώτηση για το σημείο από το οποίο θα αρχίσουν οι συνομιλίες ο κ. Ντάουνερ δήλωσε ότι έδωσε και στις δύο πλευρές το έγγραφο συγκλίσεων και αποκλίσεων, που ετοίμασε η ομάδα των Ηνωμένων Εθνών και παρέπεμψε στους ηγέτες των δύο κοινοτήτων για το τι θα αποφασίσουν να βάλουν πρώτο προς συζήτηση.
dealnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ