2013-07-31 03:24:05
Φωτογραφία για Ενδείξεις ότι έρχεται μείωση επιτοκίων
Η βελτίωση του οικονομικού κλίματος στην ευρωζώνη αποτελεί μία ακόμα ένδειξη ότι η κρίση εξομαλύνεται, θεωρούν ειδικοί αναλυτές ωστόσο η ανάκαμψη έρχεται αργά, οπότε και δεν αποκλείεται η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να επιχειρήσει να βελτιώσει περαιτέρω το κλίμα προχωρώντας σε νέα μείωση των επιτοκίων στη συνεδρίαση της ερχόμενης Πέμπτης.

Ο δείκτης που μετράει την αισιοδοξία των επενδυτών και των επιχειρηματιών ενισχύθηκε τον Ιούλιο στις 92,5 μονάδες από τις 91,3 του Ιουνίου, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Παρόλα αυτά, ειδικοί αναλυτές σε έρευνα του CNBC επισημαίνουν ότι παρότι ο δείκτης έφτασε τον Ιούλιο σε υψηλά 15 μηνών, δεν πρέπει να ενθουσιαζόμαστε. Απλά δείχνουν ότι η κρίση εξομαλύνεται.

Όπως επισημαίνει άλλος αναλυτής, αυτό σημαίνει ότι η οικονομική ανάκαμψη παραμένει αδύναμη, οπότε είναι πιθανό η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να επιχειρήσει να βελτιώσει το κλίμα προχωρώντας σε νέα μείωση των επιτοκίων στη συνεδρίαση της ερχόμενης Πέμπτης.

Αυτή τη στιγμή, τα ευρωπαϊκά επιτόκια βρίσκονται στο ιστορικά χαμηλό επίπεδο του 0,5%, ωστόσο ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας μείωση, σε περίπτωση που αυτό κριθεί απαραίτητο.

Οι αναλυτές θεωρούν σχεδόν βέβαιη μία νέα μείωση των επιτοκίων σε αυτή τη συνεδρίαση ή αργότερα όσο η οικονομία της ευρωζώνης δεν καταφέρνει να επιστρέψει στην ανάπτυξη. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ