2013-07-31 08:27:04
Φωτογραφία για Σύγχρονο δουλεμπόριο στις φάμπρικες της Apple
Μετά τις καταγγελίες για φοροαποφυγή, η Apple μπαίνει στο στόχαστρο για τις άθλιες συνθήκες εργασίας στα εργοστάσια της στην Άπω Ανατολή.

 Συγκλονίζουν τα αποτελέσματα της δημοσιογραφικής έρευνας στις φάμπρικες της «αστραφτερής» Apple.

Το «μαύρο» παρελθόν και οι συνεχείς αποκαλύψεις για τις άθλιες συνθήκες εργασίας στα εργοστάσια κατασκευής των προϊόντων της εταιρείας στην Άπω Ανατολή φαίνεται πως δεν έχουν τέλος.

Σύμφωνα με τα όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας, οι εγκαταστάσεις της εταιρείας Pegatron, είναι "ακόμη χειρότερες" από αυτές της Foxconn, στα εργοστάσια της οποίας θυμίζουμε ότι είχαν σημειωθεί τα τελευταία χρόνια 13 αυτοκτονίες εργατών.

H Pegatron συμμετέχει στην παραγωγική αλυσίδα προϊόντων της Apple εδώ και χρόνια, και πρόσφατα κατάφερε να αποσπάσει σημαντικά συμβόλαια. Η εταιρεία απασχολεί περίπου 70.000 εργάτες. Στα τρία εργοστάσιά της οι επιθεωρητές διαπίστωσαν ότι οι εργάτες δουλεύουν υποχρεωτικά μέχρι και 69 ώρες την εβδομάδα και ότι πολλοί είναι κάτω των 18 ετών!


Σύμφωνα ακόμα με τα όσα έγιναν γνωστά, σημειώθηκαν σημαντικές παραβάσεις που αφορούν σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας, αλλά και κακές συνθήκες διαβίωσης στους κοιτώνες των εργατών.

Επιπλέον, οι έρευνες αποκάλυψαν συνθήκες εξαναγκασμού και εκβιασμού εργατών, μέσω της παρακράτησης των αποδοχών τους ή ακόμα και των ταυτοτήτων τους!

Από την πλευρά της, η Apple αρκέστηκε στο να απαντήσει ότι από το 2007, έχει επιθεωρήσει 15 φορές τις εγκαταστάσεις της Pegatron και ότι ο μέσος όρος χρόνου εργασίας είναι 46 ώρες την εβδομάδα. Ενώ πρόσθεσε ακόμα, ότι θα ερευνήσει άμεσα τις νέες καταγγελίες.

Για άλλη μια φορά ωστόσο οι αποκαλύψεις για τις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας είναι συγκλονιστικές και οι καταγγελίες βαραίνουν ακόμα περισσότερο την εταιρεία.

Read more: http://www.newsbomb.gr/diethnh/story/331271/syghrono-doylemporio-stis-famprikes-tis-apple#ixzz2aYS2lYrW
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ