2013-07-31 14:34:04
Φωτογραφία για Πάτρα: Mεγάλο ενδιαφέρον στην ημερίδα με θέμα το μελάνωμα
Σειρά ομιλιών, με θέμα το μελάνωμα και ειδικότερα την πρώιμη και έγκαιρη διάγνωση του μελανώματος, το κακόηθες μελάνωμα δέρματος και η χειρουργική αντιμετώπιση και γενικότερη την έγκαιρη πρόληψη, πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 22 Ιουλίου στα Βραχναίικα.

Το θέμα άπτεται της καλοκαιρινής περιόδου, που διανύουμε και απασχολεί πλήθος κόσμου, λόγω των βλαπτικών επιδράσεων της υπερβολικής έκθεσης στον ήλιο, γι’ αυτό και κάτοικοι και από τις τρεις Δημοτικές Ενότητες, Βραχναιίκων, Παραλίας και Μεσσάτιδας παρακολούθησαν τις ομιλίες με πολύ ενδιαφέρον.

Παρόντες στην ιατροκοινωνική εκδήλωση ήταν ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Πρασίνου και υπεύθυνος των Δ.Ε. Βραχναιίκων, Παραλίας και Μεσσάτιδας κ. Γιώργος Σιγαλός, ο οποίος και προλόγισε τις τρεις γιατρούς ομιλήτριες κ.κ.: Χάιγκε Μπράουν Δερματολόγο, Δήμητρα Τσιλιμπότη Επιμελήτρια Α’ Πλαστικής Χειρουργικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Άγιος Ανδρέας» και Αναστασία Κατσαρού, Γενική ιατρό.


Ακολούθησε σύντομη αναφορά στο μελάνωμα από την Τμηματάρχη Υγείας της Διεύθυνσης Παιδείας, Δια βίου μάθησης και Κοινωνικής Προστασίας Δήμου Πατρέων, κ. Σοφία Παναγιωτίδου Σοφία.

Στη συνέχεια το λόγο έλαβαν μέλη του Ομίλου εθελοντών κατά του Καρκίνου «Αγκαλιάζω», οι οποίοι μίλησαν για τις δράσεις του Ομίλου στην Πάτρα. Στο τέλος της εκδήλωσης, οι πολίτες είχαν την ευκαιρία να θέσουν ερωτήματα στις ομιλήτριες, σχετικά με το βαθμό έκθεσης στον ήλιο, την ευαισθησία του δέρματος, τα μέτρα προφύλαξης από τον ήλιο, παιδί και ήλιος.

Η εκδήλωση συντονίστηκε από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας και Πρόνοιας, την Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Τοπικής Οικονομίας και τον Όμιλο Εθελοντών κατά του Καρκίνου «Αγκαλιάζω» Νομού Αχαΐας.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ