2013-07-31 15:18:06
Φωτογραφία για Στο... και πέντε σώθηκαν τα αντισταθμιστικά στο Δ.Σ. του ΕΔΣΝΑ
Δια της πλαγίας οδού που ακούει στο όνομα ΣτΕ προσπάθησε ο περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ Γιάννης Σγουρός να παρακάμψει, αρχικά, τη διευθέτηση των αντισταθμιστικών που οφείλονται στο δήμο Φυλής και τα οποία, με βάση απόφαση του ελεγκτικού συνεδρίου για το δήμο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, είχαν δεσμευτεί και δεν μπορούσαν να αποδοθούν. Χρειάστηκε η επιμονή του Δημήτρη Μπουραίμη για να αποφευχθεί μια τεχνητή χρονοτριβή αλλά και η παρέμβαση του Γιώργου Μαστοράκου στην Ε.Ε, ο οποίος με μια κάθετη τοποθέτηση έβαλε τα πράγματα στη θέση τους, ζητώντας να μην υπάρχει ουδεμία χρονική καθυστέρηση.

Από την πρώτη στιγμή, ο δήμαρχος Φυλής ξεκαθάρισε ότι η απόφαση του ΔΣ ήταν απαραίτητη, για να μπορέσει ο επίτροπος να εγκρίνει την πληρωμή. «Ο νόμος λέει ότι χρειάζεται μια τυπική έγκριση του ΔΣ, διότι υπάρχει μια σύμβαση που έρχεται από το παρελθόν. Η προσφυγή του δήμου Λαγκαδά έχει γίνει τρεις μήνες πριν και η απόφαση ότι μπορούν να πάρουν τα χρήματα βγήκε τώρα. Είναι λοιπόν ανθρωπίνως αδύνατο να γίνει γρήγορα η διαδικασία. Δηλαδή, τι θέλετε να κάνουμε για να καταλάβετε ότι έχουμε πρόβλημα; Να παρακαλέσουμε ή να πάμε στη χωματερή να κάνουμε πράγματα που δεν έχουμε καμία πρόθεση να κάνουμε;» διερωτήθηκε.


Τη θέση του Δημήτρη Μπουραίμη υπερασπίστηκε σθεναρά το μέλος της Ε.Ε. Γιώργος Μαστοράκος, ο οποίος επεσήμανε την ανάγκη να υπάρχει τώρα απόφαση, διαφορετικά ο δήμος Φυλής δεν θα μπορέσει να πάρει χρήματα, διότι δεν θα τα εγκρίνει ο επίτροπος.

Άμεσες διαδικασίες ζήτησε και το μέλος της Ε.Ε και περιφερειακός σύμβουλος Άγγελος Λιόσης, καθώς ο δήμος δεν μπορεί να εκπληρώσει τις οικονομικές του υποχρεώσεις ενώ υποστήριξε και το αίτημα του δημάρχου Φυλής να του δοθούν επιπλέον χρήματα για να μπορέσει να λειτουργήσει ο δήμος.

Τελικά αποφασίστηκε να γίνει ότι είναι νομίμως δυνατό για να επισπευστούν οι διαδικασίες, προκειμένου να μπορέσουν άμεσα να εκταμιευτούν τα χρήματα.
doxthi.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ