2013-07-31 15:08:03
Φωτογραφία για ΠΕΑΛΣ: Παρέμβαση για τις καταργήσεις οργανικών δομών στο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ
Διαπιστώνουμε ότι τις τελευταίες μέρες έχει ανοίξει και πάλι η συζήτηση αναφορικά με καταργήσεις οργανικών μονάδων. Αυτή τη φορά, στο επίκεντρο βρίσκονται οι Προξενικές Λιμενικές Αρχές, γιατί ίσως πιστεύουν ότι, από επικοινωνιακής απόψεως, αποτελούν τον εύκολο στόχο.

Για άλλη μια φορά, βρισκόμαστε μπροστά σε μια επιχείρηση πρόχειρης και αποσπασματικής αντιμετώπισης μιας εξόχως σοβαρής υπόθεσης, όπως είναι αυτή της αναδιάταξης των δυνάμεων του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι ένα τόσο σοβαρό εγχείρημα για τον σχεδιασμό και την προετοιμασία των αναγκαίων τομών στην επίτευξη ενός στόχου, όπως αυτός της αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., απαιτεί σε κάθε περίπτωση όχι βεβιασμένες ενέργειες εκ μέρους εκείνων που υποτίθεται ότι επιχειρούν να «τακτοποιήσουν μια κατάσταση», αναρωτιόμαστε, για ποιο λόγο δεν προηγείται μια συστηματική και εμπεριστατωμένη επιστημονική μελέτη, που θα τεκμηριώνει την αναλογία του κλάσματος κόστος/όφελος, ώστε το τελικό αποτέλεσμα να υπηρετεί τις πραγματικές ανάγκες και επιδιώξεις των εισηγητών του, προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.


Με την σημερινή, επιχειρούμενη, άτακτη, αποσπασματική προσέγγιση, το μόνο που δεν επιτυγχάνεται είναι να βελτιώνονται οι δομές, οι δυνατότητες και η ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών, αλλά και οι μελλοντικές εθνικές και κοινωνικές ανάγκες και απαιτήσεις.

Κατόπιν των ανωτέρω ζητούμε από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία να κινηθεί προς την κατεύθυνση της επιστημονικής τεκμηρίωσης των όποιων προτεινόμενων αλλαγών και επαναλαμβάνουμε την πάγια θέση μας ότι τόσο μείζονα ζητήματα θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με την ανάλογη σοβαρότητα, καθώς και ότι η οποία μεταβολή θα πρέπει να είναι βασισμένη σε συγκεκριμένους κανόνες και ποιοτικά χαρακτηριστικά, ώστε το τελικό αποτέλεσμα που θα προκύψει να εγγυάται την συνέχεια και την καλύτερη λειτουργία του κράτους, σε αντίθετη περίπτωση η οποιαδήποτε αλλαγή θα αποδειχθεί ατελέσφορή και κατ’ ουσίαν θα οδηγήσει σε οπισθοδρόμηση και υπονόμευση του μέλλοντος του Λ.Σ. -ΕΛ.ΑΚΤ.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Δημήτριος ΣΑΪΤΑΚΗΣ

Ο Γενικός Γραμματέας

Σπυρίδων ΠΑΣΣΑΚΟΣ

pealsblog.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ