2013-07-31 23:57:03
Φωτογραφία για Περισσότερα από 10 τα θύματα του καύσωνα στη Σαγκάη
Περισσότεροι από 10 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Σαγκάη της Κίνας λόγω των υψηλότερων θερμοκρασιών των τελευταίων 140 ετών στην περιοχή, τόνισε... στο Γαλλικό Πρακτορείο τοπικός αξιωματούχος από το χώρο της υγείας την Τετάρτη.

Μεγάλο μέρος της Κίνας βρίσκεται εν μέσω θερινού καύσωνα και η Κινεζική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε προειδοποίηση για επικίνδυνα υψηλές θερμοκρασίες για πολλές, με το θερμόμετρο να αναμένεται να αγγίξει έως και τους 41 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τον Λενγκ Γκουανγκμίνγκ, εκπρόσωπο του Δημοτικού Κέντρου για την Πρόληψη και τον Έλεγχο Ασθενειών της Σαγκάης, τα θύματα ξεπέρασαν τα 10 μόνον μέχρι την περασμένη Παρασκευή. Οι κινεζικές αρχές αρνήθηκαν να δώσουν πιο πρόσφατα ή ακριβέστερα στοιχεία.

Η θερμοκρασία έφτασε τους 38 βαθμούς σε όλες σχεδόν τις συνοικίες της Σαγκάης την Τετάρτη, με υψηλότερη εκείνη στην συνοικία Χουτζιαχούι, όπου ο υδράργυρος έδειξε 39,8 βαθμούς.

Οι ειδικοί θεωρούν υπεύθυνο για τον καύσωνα ένα σύστημα υποτροπικών υψηλών πιέσεων, καθώς και τις μειωμένες βροχοπτώσεις, σύμφωνα με τα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Εικόνες από την πόλη δείχνουν πολίτες να προσπαθούν να δροσιστούν σε κλιματιζόμενα καταστήματα ή σταθμούς του μετρό ή να καταφεύγουν σε πισίνες και ποτάμια της γύρω περιοχής.
dealnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Φάλαινες στην Κρήτη!
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Φάλαινες στην Κρήτη!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ