2013-08-01 00:53:05
Φωτογραφία για Ε.Π.Κ.Κ: Νέες επιθέσεις των τραπεζών - Tάζουν μείωση της δόσης, αγοράζοντας χρόνο!
Με αφορμή την επίθεση που νοιώθουν οι δανειολήπτες των "κόκκινων στεγαστικών δανείων" από τις Τράπεζες, με "δέλεαρ" την μείωση της δόσης τους προκειμένου να αποφύγουν τα διωκτικά μέτρα εναντίον τους (διαταγή πληρωμής, κατάσχεση, πλειστηριασμό), εικόνα την οποία μας μεταφέρουν καθημερινά στα Γραφεία της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, οι πνιγμένοι στα χρέη καταναλωτές, εμείς λέμε "ΠΡΟΣΟΧΗ" δανειολήπτες μην αποδέχεστε καμία καλοπροαίρετη πρόταση Τραπεζών, πριν ζητήσετε την Συμβουλευτική των Φορέων που νομιμοποιούνται να την παρέχουν, ιδιαιτέρως των Πιστοποιημένων Ενώσεων Καταναλωτών ανά την Ελλάδα, που την παρέχουν δωρεάν.

Στην ανακοίνωση επί του θέματος ακόμα η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης ακόμα αναφέρει:

"Θλιβερή είναι η "ελπίδα" που πουλιέται από τις περισσότερες Τράπεζες σε δανειολήπτες τον τελευταίο καιρό. Σύμφωνα με μαρτυρίες πολλών δανειοληπτών οι Τραπεζικοί εγκέφαλοι έχουν επιστρατεύσει κάθε πρόσφορο γι αυτούς μέσο προκειμένου να εξασφαλίσουν
. έναντι των δανειοληπτών που αδυνατούν να πληρώσουν τα δάνεια τους, οποιανδήποτε δάνεια ιδίως καταναλωτικά και πιστωτικές κάρτες.Φορούν τον μανδύα της καλοσύνης και της εξυπηρέτησης, γίνονται οικείοι στην τυχόν οικονομική αδυναμία αλλά και με το πρόσχημα ότι συμπάσχουν κοινωνικά και ότι αντιλαμβανόμαστε τη δυσκολία προσφέρονται να «βοηθήσουν» ώστε να πειστούν οι δανειολήπτες να προχωρήσουν σε αναδιάρθρωση των (κόκκινων) δανείων τους. Προτείνουν να τους μειώσουν σημαντικά τη μηνιαία δόση με το επιχείρημα ότι με τον τρόπο αυτό θα βοηθηθεί ο δανειολήπτης, θα μπορεί "να περάσει" στην καθομιλουμένη γλώσσα. Στην πραγματικότητα ,πουλούν" φλούδα ελπίδα", ουσίας παγιδεύοντας τον δανειολήπτη, το υπερχρεωμένο νοικοκυριό, εξασθενίζοντας τον νομικά περισσότερο, αφού του κλείνουν τον δρόμο για ένα χρόνο ακόμα, καθυστερώντας τον για την ένταξή του στο νόμο Κατσέλη, αφού τον "παγιδεύσουν" με την Υπογραφή, μιας νέας σύμβασης , με όρους δυσμενής και διάτρητους, μα προ πάντων ,απομακρύνοντας τον από τα συμφέροντα του.

Πολλοί είναι ακόμα οι καταναλωτές που φθάνουν στα γραφεία της ΄Ενωσης "με την ψυχή στο στόμα" από την υφιστάμενη πίεση εγγραφής αναγκαστικής προσημείωσης ακινήτου, ακόμα και του τελευταίου άγονου αγροτεμαχίου στο χωριό.

Επειδή η εικόνα δεν είναι η καλύτερη που βιώνουμε καθημερινά, επειδή οι Τράπεζες δεν αρέσκονται να τους πηγαίνουμε στα Δικαστήρια, βάσει του ν.Κατσέλη (καθώς οι χιλιάδες θετικές αποφάσεις είναι υπέρ μας) , καλούμε τους δανειολήπτες, να μη υπογράφουν νέες συμβάσεις σε αντικατάσταση των παλαιών , ούτε να αποδέχονται εγγραφή προσημείωσης υποθήκης, πριν την συμβουλευτική της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης.-

Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

Ιωάννα Μελάκη Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ