2013-08-01 02:04:07
Φωτογραφία για Και επίσημα στη διαθεσιμότητα 2.122 εκπαιδευτικοί
Σε 2.122 ανέρχεται ο αριθμός των καθηγητών Τεχνικής Εκπαίδευσης που τίθενται σε διαθεσιμότητα, σύμφωνα με... τη διαπιστωτική πράξη που δημοσιοποίησε το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων στη «Διαύγεια».

Στο διαδίκτυο αναρτήθηκαν επίσης και οι λίστες των 302 καθηγητών και των 25 συναδέλφων τους, που εργάζονταν στη «Σιβιτανίδειο» και εξαιρέθηκαν από το καθεστώς της διαθεσιμότητας.

Υπενθυμίζεται ότι, εκτός εξαίρεσης έμειναν τελικά οι κάτοχοι μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων.

Στις προθέσεις του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων είναι να απορροφηθούν στον κλάδο της Υγείας το 60% των καθηγητών. Το υπόλοιπο 40% θα χρησιμοποιηθεί για την στελέχωση των Περιφερειακών Διευθύνσεων.

Σε διαθεσιμότητα και ο Πρόεδρος της ΟΛΜΕ!

Μεταξύ των εκπαιδευτικών που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα είναι και ο Πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θέμης Κοτσιφάκης.

Ο κ. Κοτσιφάκης εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:


«2.122 εκπαιδευτικοί της Τεχνικής - Επαγγελματικής Εκπαίδευσης μπαίνουμε σήμερα σε διαθεσιμότητα και στον προθάλαμο της απόλυσης, ελέω μιας ανηλεούς κυβέρνησης και της τρόικας.

302 έμπειροι και προσοντούχοι εκπαιδευτικοί μετατρέπονται σε διοικητικούς υπαλλήλους.

Το 33% των μαθητών (πάνω από 20.000 ανά έτος) στα ΕΠΑ.Λ. και στις ΕΠΑ.Σ. δεν θα βρίσκουν τις ειδικότητες που θα ήθελαν να σπουδάσουν στο δημόσιο σχολείο.

Εννέα πολυδάπανα εργαστήρια στα τεχνικά σχολεία θα αχρηστευτούν.

Οι ιδιώτες σχολάρχες θριαμβολογούν. Δεν θα ξεχνούν να καλούν σε όλα τα εγκαίνια των νέων τμημάτων τους τον Υπουργό Παιδείας. Ίσως τον ανακηρύξουν και επίτιμο ευεργέτη τους.

153 βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου από τη Ν.Δ. και το ΠΑ.ΣΟ.Κ. έβαλαν την υπογραφή στο έγκλημα. Κατά των 2.122 εκπαιδευτικών (αλλά και των 302), των οποίων διαλύεται η εργασιακή και οικογενειακή ζωή. Κατά των χιλιάδων μαθητών και των οικογενειών τους. Άλλωστε ποιος νοιάζεται για τα φτωχά παιδιά του λαού μας; Τα δικά τους παιδιά δεν σπουδάζουν στα ΕΠΑ.Λ. και τις ΕΠΑ.Σ Ήδη μετράμε την απώλεια της συνάδελφου μας από τη Λάρισα, που είναι θύμα αυτής της βάρβαρης πολιτικής».

Η λίστα με τους καθηγητές που εντάσσονται στη διαθεσιμότητα ΕΔΩ

Η αντίστοιχη λίστα με τους εκπαιδευτικούς που εξαιρέθηκαν ΕΔΩ
epoli.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ