2013-08-01 04:52:05
Φωτογραφία για ΔΝΤ: Επώδυνα μέτρα για κάθε αστοχία
«Αν οι αρχές δεν αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της διαχείρισης των φορολογικών εσόδων με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα ένας αξιόπιστος προϋπολογισμός για το 2014 θα πρέπει και πάλι να επικεντρώνεται σε επώδυνες περικοπές δαπανών», ξεκαθαρίζει το ΔΝΤ στη έκθεσή του για την Ελλάδα, στέλνοντας ένα ακόμα μήνυμα προς την ελληνική κυβέρνηση.

Χαρακτηριστικό είναι ότι το Ταμείο δεν πείθεται για τα οφέλη που θα προκύψουν από τις αλλαγές στη φορολογική διοίκηση. «Στην παρούσα φάση δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι οι στόχοι για εξοικονόμηση από τη φορολογική διοίκηση θα επιτευχθούν», προειδοποιεί. Οι στόχοι αυτοί έχουν προϋπολογιστεί ήδη στο 0,4% του ΑΕΠ το 2014 και στο 1,5% συνολικά ως το 2016.

Για το χρέος και το χρηματοδοτικό κενό, το ΔΝΤ προειδοποιεί «δείχνοντας» τους Ευρωπαίους, που θα πρέπει να λύσουν τον γρίφο ότι η Ελλάδα ως το 2016 θα χρειαστεί επιπλέον 5,6 δισ. ευρώ ώστε αυτό να κλείσει. Το θέμα θα τεθεί το φθινόπωρο παράλληλα με το ζήτημα του χρέους για το οποίο σημειώνεται ότι θα πρέπει να μειωθεί κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες, με βάση τις δεσμεύσεις του Eurogroup.

Η έκθεση του Ταμείου αναγνωρίζει την πρόοδο που έχει γίνει και την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης, αλλά παράλληλα επαναλαμβάνει για πολλοστή φορά την ανάγκη να τρέξουν οι διαρθρωτικές αλλαγές. Διατηρεί τις προβλέψεις για επιστροφή σε ανάπτυξη το 2014, ενώ υποστηρίζει ότι το κόστος της προσαρμογής ήταν υψηλό σε επίπεδο ύφεσης και ανεργίας εξαιτίας των καθυστερήσεων στις μεταρρυθμίσεις. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
«Σέβεται τον Αστέρα η Ραπίντ»
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
«Σέβεται τον Αστέρα η Ραπίντ»
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ