2013-08-01 09:38:47
Φωτογραφία για Συμφωνία για «πετρέλαιο έναντι επενδύσεων» με την Τεχεράνη
ΔΑΜΑΣΚΟΣ - ΤΕΧΕΡΑΝΗ.--

Συμφωνία στη βάση της οποίας το Ιράν θα προμηθεύσει τη Συρία με πετρέλαιο αξίας 3,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων και η Δαμασκός θα «ξεπληρώσει» παρέχοντας το δικαίωμα σε εταιρείες ιρανικών συμφερόντων να «επενδύσουν σε διάφορους τομείς» στη Συρία υπογράφτηκε στην ιρανική πρωτεύουσα στις αρχές της βδομάδας. Οπως μετέδωσε το συριακό πρακτορείο ειδήσεων «ΣΑΝΑ», η συμφωνία καταλήχτηκε μετά από καιρό συνομιλιών και υπογράφτηκε από εκπροσώπους των κεντρικών τραπεζών των δύο χωρών. Δε διευκρινίζεται σε τι είδους επενδύσεις προσανατολίζεται το Ιράν, το οποίο, με την κίνησή του αυτή δίνει «μεγάλη ανάσα» στην παραπαίουσα, λόγω των τρίχρονων αιματηρών συγκρούσεων, συριακή οικονομία.

Εντός Συρίας, στο μεταξύ, το «ΣΑΝΑ» μετέδωσε ότι έξι υπάλληλοι «κέντρου επιστημονικών μελετών» σκοτώθηκαν και 19 τραυματίστηκαν από επίθεση με όλμους που δέχτηκε το λεωφορείο που τους μετέφερε. Σύμφωνα με το πρακτορείο, η επίθεση σημειώθηκε κοντά στο «κέντρο μελετών» (το περιεχόμενο των οποίων δε διευκρινίζεται) στην περιοχή Μπάρζε στα βόρεια της Δαμασκού. Η επίθεση επιβεβαιώνεται και από πηγές προσκείμενες στους αντικαθεστωτικούς, οι οποίοι, όμως, υποστηρίζουν ότι ο απολογισμός νεκρών και τραυματιών είναι μικρότερος.


Τέλος, ο συριακός στρατός, παράλληλα με την προέλαση στις συνοικίες της πόλης Χομς, φαίνεται ότι εξαπέλυσε ευρεία επίθεση κατά της πόλης Κχαν αλ Ασάλ, κοντά στο Χαλέπι, την οποία έχει θέσει υπό πολιορκία. Η συγκεκριμένη πόλη τέθηκε υπό τον έλεγχο των αντικαθεστωτικών πριν από λίγους μήνες και κατά τη διάρκεια εκείνων των μαχών το συριακό καθεστώς υποστηρίζει ότι έγινε χρήση χημικών από τους αντικαθεστωτικούς, την οποία και κατήγγειλε στον ΟΗΕ. Αργά το βράδυ, γνωστοποιήθηκε ότι στο πλαίσιο των σκληρών μαχών μεταξύ Κούρδων πολιτοφυλάκων και ισλαμιστών μισθοφόρων στο βορρά, οι δεύτεροι έχουν πάρει ομήρους 200 Κούρδους αμάχους από το χωριό Ταλ Αρεν.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ