2013-08-01 10:38:05
Φωτογραφία για Τι γράφουν σήμερα οι εφημερίδες
Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Κόλπα με τις δηλώσεις» Η εφημερίδα γράφει ότι "περίεργα και σκοτεινά είναι τα παιχνίδια που παίζονται με τις φορολογικές δηλώσεις. Το TAXISnet παρουσιάζει... σοβαρά τεχνικά προβλήματα, ενώ δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα τι θα γίνει με τις υποτιθέμενες εκπρόθεσμες δηλώσεις των φυσικών προσώπων».

ΕΘΝΟΣ: «Εντάσεις ΔΝΤ σε πέντε μέτωπα» Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ταχύτερους ρυθμούς στην υλοποίηση του προγράμματος εξυγίανσης ζητά το ΔΝΤ. Η έκθεσή του, συνταγμένη σε αυστηρό ύφος, εντοπίζει σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του φοροελεγκτικού και εισπρακτικού μηχανισμού».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Τα κριτήρια για προσλήψεις 50.000 ανέργων σε δήμους» Η εφημερίδα γράφει ότι "ποιοι μπορούν να συμμετάσχουν στα προγράμματα κοινωφελούς απασχόλησης σε 5μηνες ή 7μηνες συμβάσεις και αμοιβή 490 ευρώ. Θα λαμβάνονται υπόψη ο χρόνος ανεργίας, τα εισοδήματα του 2013, η οικογενειακή κατάσταση και το επίπεδο σπουδών».


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: «Με πόσα μόρια οι «υπεράριθμοι» Η εφημερίδα σημειώνει ότι «με ανώτατο όριο τα 100 μόρια σε 4 κατηγορίες κριτηρίων (τυπικά προσόντα, διοικητική εμπειρία, τρόπος εισαγωγής στο Δημόσιο και υπηρεσιακή αξιολόγηση) θα βαθμολογηθούν από τα ειδικά υπηρεσιακά συμβούλια οι υπεράριθμοι υπάλληλοι, που θα προκύψουν από τις λίστες όλων των υπουργείων».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: «Ξαφνικό χτύπημα αλλά… η Ελλάδα θα μείνει έξω απ’ τον πόλεμο» Η εφημερίδα σημειώνει ότι «για πρώτη φορά μιλάει Πανέλληνας ορκισμένος στον Μυστρά – Ο 3ος Παγκόσμιος Πόλεμος, οι θρύλοι, οι Γραφές και η πραγματικότητα»

ΕΣΤΙΑ: «Ασφυξία από τους φόρους» Η εφημερίδα τονίζει ότι "ο μέσος Έλληνας πολίτης καλείται να καταβάλη το σύνολο σχεδόν των οικονομιών του –αν βεβαίως έχη- σε φόρους. Αυτό που δεν έχει οικονομίες αναγκάζεται να εκποιήση την περιουσία του για να καταβάλη αναδρομικά τους παράλογους φόρους ακινήτων που του επιβάλει το κράτος βάσει εξωπραγματικών αντικειμενικών αξιών».

Η ΑΥΓΗ: «Διπλή απαίτηση ΔΝΤ» Σύμφωνα με την εφημερίδα "το ΔΝΤ απαιτεί από την κυβέρνηση να απελευθερώσει τις μαζικές απολύσεις χαρακτηρίζοντας «άκαμπτους» τους κανόνες στην αγορά εργασίας, παρότι στην πραγματικότητα οι εργασιακές σχέσεις έχουν γίνει λάστιχο και η «μαύρη» εργασία οργιάζει».

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: «Νέα μέτρα για κάθε αστοχία» Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "για επώδυνες περικοπές δαπανών στον προϋπολογισμό του 2014 κάνει λόγο το ΔΝΤ, στέλνοντας μήνυμα προς την ελληνική κυβέρνηση ότι θα πρέπει να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της διαχείρισης των φορολογικών εσόδων με μεγαλύτερη ταχύτητα».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "ΔΝΤ: Μέτρα μέχρι τελικής πτώσεως» Η εφημερίδα γράφει ότι " σε πλήρες αδιέξοδο οδηγείται το οικονομικό πρόγραμμα της τρόικας, ενώ ΔΝΤ και ΕΕ ερίζουν αν η κατάσταση της Ελλάδας είναι αβίωτη ή πολύ κακή. Η κυβέρνηση δέχεται τη μία ψυχρολουσία μετά την άλλη, και ο Αντ. Σαμαράς φέρεται προβληματισμένος για το ορατό ενδεχόμενο να οδηγηθεί και σε νέα μέτρα το φθινόπωρο, κάτι που απέκλειε κατηγορηματικά».

Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ: "Οδηγούν σε θάνατο το κοινωνικό κράτος» Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τον θάνατο του κοινωνικού κράτους προδιαγράφει το ΔΝΤ στην έκθεσή του, ζητώντας από την κυβέρνηση νέα μέτρα τον Σεπτέμβριο, που θα περιληφθούν στον προϋπολογισμό του 2014».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Τελεσίγραφα από το ΔΝΤ» Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "τον κίνδυνο λήψης νέων επώδυνων μέτρων εάν δεν εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις επισείει στην Αθήνα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ενώ ταυτόχρονα, ζητεί από την Ευρωζώνη, με τελεσιγραφικό τρόπο, να επιλύσει τον Σεπτέμβριο το πρόβλημα του χρηματοδοτικού κενού του 2014».

Ο ΛΟΓΟΣ: "ΔΝΤ – Τελεσίγραφο» Σύμφωνα με την εφημερίδα "επώδυνες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις μπορεί να φέρουν απώλειες στα έσοδα από τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων, σύμφωνα με το ΔΝΤ, που θεωρεί ότι οι εφορίες δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος της είσπραξης του νέου Φόρου».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Βαθύτερη ανάμειξη στα εγκληματικά ιμπεριαλιστικά σχέδια» Η εφημερίδα αναφέρει ότι "επικίνδυνες εξελίξεις για τον ελληνικό και τους άλλους λαούς της περιοχής σηματοδοτεί η σύσφιξη των στρατιωτικών σχέσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ, η οποία, όπως προέκυψε από τη συνάντηση των δύο υπουργών Άμυνας το βράδυ της Τρίτης στην Ουάσιγκτον, θα καταγραφεί συγκεκριμένα σε έναν «οδικό χάρτη» που επεξεργάζονται τα επιτελεία τους».

ΤΑ ΝΕΑ: "Οι μαύρες λίστες των υπουργείων» Η εφημερίδα σημειώνει ότι "νοσηλευτές, διοικητικοί νοσοκομείων και πανεπιστημίων, καθώς και δημοτικοί αστυνομικοί αλλά και εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία βρίσκονται στη μαύρη λίστα της διαθεσιμότητας από τα υπουργεία».

ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ: «Ξαναπληρώστε, ρε… Τι σας ζητάνε; Η εφημερίδα γράφει ότι «ΔΝΤ: εάν δεν αντιμετωπιστούν με επείγοντα χαρακτήρα τους επόμενους μήνες τα προβλήματα στη φορολογική διοίκηση, ο προϋπολογισμός του 2014, για να είναι αξιόπιστος, θα πρέπει να προχωρήσει σε νέες περικοπές- προφανώς μειώσεις μισθών και συντάξεων».

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Χτύπησε δυτικά ο ιός του Δυτικού Νείλου»

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Σκληρή γλώσσα ΔΝΤ» Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ζητά μείωση στο δημόσιο χρέος 4% του ΑΕΠ τη διετία 2014-2015. «Βλέπει» ύφεση 4,2% φέτος και ανάπτυξη 0,6% το 2014. «Παράθυρο» για ξένους στη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ. Περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, υγεία, εάν δεν υλοποιηθούν οι στόχοι για τα έσοδα».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Διπλή παρέμβαση του ΔΝΤ για ελάφρυνση του χρέους» Η εφημερίδα τονίζει ότι "διπλή παρέμβαση για την ελάφρυνση του δημόσιου χρέους ζητεί το ΔΝΤ από την Ελλάδα και την ΕΕ προκειμένου να διατηρηθεί η προοπτική βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους και να συνεχίσει να χρηματοδοτεί το ελληνικό πρόγραμμα».
kerdos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ