2013-08-01 10:49:23
Φωτογραφία για Τα μυστικά θανάτου μούμιας των Ίνκας
Υψηλά ποσοστά κοκαΐνης και αλκοόλ προκάλεσαν τον θάνατο του κοριτσιού, πριν από 500 χρόνια Πρόκειται για μία από τις πιο καλά συντηρημένες μούμιες στον κόσμο και ανήκε στη φυλή των Ίνκας, σύμφωνα με τις έρευνες επιστημόνων του Πανεπιστημίου του Μπράντφορντ. Τα μυστικά του θανάτου κατάφεραν οι ειδικοί να αποκαλύψουν με γονιδιακή (DNA) ανάλυση που έκαναν στα μαλλιά της.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην επιστημονική επιθεώρηση Proceedings of the National Academy of Sciences, στο 13χρονο κορίτσι που ονομάστηκε Παγωμένη Παρθένα, αρκετούς μήνες πριν δοθεί προς θυσία, την ανάγκασαν σε καθημερινή υπερβολική δόση αλκοόλ και φύλλων κόκας.

Το κορίτσι, το μεγαλύτερο από τα τρία, βρέθηκε το 1999 καθισμένο σταυροπόδι, με το κεφάλι πεσμένο μπροστά και τα χέρια να ακουμπούν επάνω στα γόνατα.

Πιστεύεται ότι θυσιάστηκαν σε μια τελετή που ονομάζεται καπακόκα, ένα τελετουργικό που χρησιμοποιούνταν ευρέως για να σπείρουν το φόβο και να βοηθήσουν στον έλεγχο της ταχέως αναπτυσσόμενης αυτοκρατορίας των Ινκας. Η μουμιοποίηση έγινε από το συνδυασμό των ουσιών που της έδιναν, του υψόμετρου και της χαμηλής θερμοκρασίας, στις Ανδεις όπου την εγκατέλειψαν.

Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο: Τα μυστικά θανάτου μούμιας των Ίνκας http://24wro.blogspot.com/2013/08/blog-post_5687.html#ixzz2ahYPCqcb
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ