2013-08-01 12:56:28
Φωτογραφία για «Σφυροκόπημα» Ζήγρα σε Τσοχατζόπουλο - «Ξόδεψε 2,5 εκατ. για να βγει βουλευτής»
Βολές σε βάρος του πρώην υπουργού Ακη Τσοχατζόπουλου συνεχίζει να επιρρίπτει ο Νίκος Ζήγρας που απολογείται για δεύτερη μέρα ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ο εξάδελφος του κατηγορουμένου πρώην υπουργού προέτρεψε τους δικαστές να ζητήσουν από τον Άκη Τσοχατζόπουλο να τους πει πού βρήκε πάνω από 2,5 εκατ. ευρώ που ξόδεψε να βγει βουλευτής για να έχει την ασυλία και τελικά δεν βγήκε.

ΖΗΓΡΑΣ: Ρωτήστε τον για τις διακοπές που έκανε στη Σαρδηνία με τη Βίκυ Σταμάτη με ιδιωτικό αεροσκάφος. Τα έξοδα για το γάμο του στο Παρίσι και για τη βάπτιση του παιδιού του στο Πατριαρχείο.

ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ: Είναι απολογία κατηγορουμένου αυτό; Κατηγορητήριο είναι αυτό... Δεν μπορούμε να ακούμε ό,τι να 'ναι.

Ο Νίκος Ζήγρας, απαντώντας σε ερωτήσεις του προέδρου τόνισε ότι όλα ξεκίνησαν το 1997 - 1998 όταν ο Άκης Τσοχατζοπουλος τον έφερε σε επαφή με τον πρώην υπουργό Εσωτερικών της Κύπρου Ντίνο Μιχαηλίδη, ο οποίος, όπως είπε, εκπροσωπούσε αραβικά συμφέροντα που θα έκαναν επενδύσεις στην Ελλάδα σε ακίνητα.


ΖΗΓΡΑΣ: Ο Μιχαηλίδης μού έδινε βαλίτσα με μετρητά ή επιταγές σε φάκελο με τελικό παραλήπτη τον Άκη Τσοχατζοπουλο. Αρχικά δεν είχα υποψιαστεί κάτι ύποπτο. Αργότερα, όμως, κατάλαβα ότι τα χρήματα αυτά ήταν από εξοπλιστικά προγράμματα. Τα γνώριζε όλα ο Άκης και κρατούσε σημειώσεις. Εγώ πίστευα απόλυτα τον Άκη, ο οποίος αρνήθηκε ότι τα χρήματα είχαν σχέση με τα εξοπλιστικά.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος θέλησε να κάνει σαφές στους δικαστές πως δεν είχε κανένα περιουσιακό όφελος από τον Άκη Τσοχατζόπουλο. Η απολογία του συνεχίζεται με ερωτήσεις από την έδρα.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ