2013-08-01 14:57:05
Φωτογραφία για Hλεία: Δεν καταργείται, δεν μετατρέπεται το νοσοκομείο Αμαλιάδας
Ότι δεν υπάρχει θέμα κατάργησης της Νοσηλευτικής Μονάδας Αμαλιάδας, δήλωσε κατηγορηματικά κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης. Αφορμή της συνέντευξης αποτέλεσε το δημοσίευμα αθηναϊκής εφημερίδας που έκανε αναφορά σε μελέτη του πρώην καθηγητή Δημόσιας Υγείας Γιάννη Κυριόπουλου, σύμφωνα με την οποία η Νοσηλευτική Μονάδα Αμαλιάδας συγχωνεύεται με την αντίστοιχη του Πύργου, με περαιτέρω υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Ο κ. Λυμπέρης τόνισε ότι ήρθε σε επαφή με την σημερινή ηγεσία του υπουργείου Υγείας, όπου έλαβε την διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχει θέμα κατάργησης της Νοσηλευτικής Μονάδας Αμαλιάδας. Ο δήμαρχος Ήλιδας πρόσθεσε ότι υπήρξε επικοινωνία και με τον κ. Κυριόπουλο, ο οποίος υποστήριξε ότι δεν υπάρχει ουδεμία δική του μελέτη στο υπουργείο, ούτε υπήρξε και κάποια συνεννόηση για το περιεχόμενο του δημοσιεύματος.

«Επειδή πάντα έρχεται στην επικαιρότητα το νοσοκομείο και σε μια παρατεταμένη περίοδο, που ακούγονται οι συγχωνεύσεις και οι κινητικότητες, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι ήρθαμε σε επαφή και με τη σημερινή ηγεσία του υπουργείου για να σταματήσουν οι υποθέσεις. Δεν υπάρχει θέμα κατάργησης του νοσοκομείου Αμαλιάδας…», είπε.


«Να ξεκαθαρίσει η δευτεροβάθμια περίθαλψη»

Ο κ. Λυμπέρης γνωστοποίησε ότι θα ζητήσει και επίσημα να ξεκαθαρίσει το θέμα της δευτεροβάθμιας περίθαλψης υγείας, σύμφωνα με την νέα απογραφή, τον αριθμό των κατοίκων που θα πρέπει να εξυπηρετεί και τον αριθμό των πολιτών σε περιόδους αιχμής.

«Υπάρχει πλήρης μελέτη που φαίνεται σαφώς ότι ο ελάχιστος αριθμός κλινών είναι οι 340, όπως για τον πληθυσμό του νομού Ηλείας. Υπάρχει λοιπόν η «πολυτέλεια» να καταργηθούν και οι 100 κλίνες της Αμαλιάδας;

Η μόνη, λοιπόν, ρεαλιστική πρόταση για την δευτεροβάθμια περίθαλψη είναι να υπάρξει η μέριμνα ώστε να μην μετακινείται το 60% των περιστατικών στο Ρίο, αλλά το 25% - 30% που θα χρήζει τριτοβάθμιας περίθαλψης.

Πρέπει να λειτουργήσουν συμπληρωματικά ο παθολογικός και ο χειρουργικός τομέας στα νοσοκομεία Αμαλιάδας και Πύργου. Να κάνουν γενικές εφημερίες, να εξυπηρετούν εφημερίες οι γιατροί τομέα.

Αυτός είναι ο άξονας και η βάση της πρότασης που θα πρέπει να επεξεργαστούμε και όλοι να απαιτήσουμε την επάνδρωση των νοσοκομείων. Το νοσοκομείο του Πύργου, ως το μεγάλο νοσοκομείο του νομού, να έχει π.χ. τις ειδικότητες, τις μονάδες και αξονικό και επιτέλους όλοι να συνεργαστούμε για το καλό των ανθρώπων.

Οι μίζερες καταστάσεις δεν θα διευκολύνουν και δεν λύνουν τα προβλήματα», επεσήμανε ο δήμαρχος Ήλιδας. Καταλήγοντας ανέφερε χαρακτηριστικά: «Απευθύνομαι στους εργαζόμενους του νοσοκομείου και στους πολίτες ότι δεν τίθεται θέμα μετατροπής του νοσοκομείου».

Πηγή: ilialive
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ