2013-08-01 19:00:07
Φωτογραφία για Σιδηρόδρομος από lego
Χρησιμοποιήθηκαν 93.000 τουβλάκια- φωτογραφίες και βίντεο

Είναι η μεγαλύτερη σιδηροδρομική γραμμή σε κλίμακα παιχνιδιού και για να ολοκληρωθεί ο επίμονος και υπομονετικός Henrik Ludvigsen χρησιμοποίησε 93.000 τουβλάκια lego. Το τραινάκι χρειάζεται περίπου τρεις ώρες για να ολοκληρώσει τη διαδρομή, που έχει μήκος περίπου 4 χιλιόμετρα. Για την κατασκευή της συνεργάστηκαν 80 άνθρωποι και χρειάστηκαν περισσότερες από έξι ώρες για να… παραδοθεί στην κυκλοφορία.

Ο Δανός αφιέρωσε 18 μήνες και περίπου 55.000 ευρώ για να σχεδιάσει και να υλοποιήσει τη γραμμή. Ο κόπος του ανταμείφθηκε με ένα ρεκόρ Γκίνες ενώ ηπροσωπική του συλλογή από lego έχει αξία 144.000 ευρώ.

«Μια μέρα που καθάριζα το δωμάτιό μου, έπεσα πάνω στα παλιά μου lego και τότε μου ήρθε αυτή η τρελή ιδέα, να φτιάξω την πιο μεγάλη σιδηροδρομική γραμμή», λέει ο ίδιος.

Ο 43χρονος που εργάζεται στην Κοπεγχάγη, χρησιμοποίησε 93.072 lego και σχεδίασε ολόκληρη στρατηγική για να ολοκληρώσει το έργο του.


«Έπαιζα με lego από τότε που ήμουν πέντε και αυτό είναι σίγουρα η μεγαλύτερη κατασκευή που έχω φτιάξει ποτέ», προσθέτει.

«Μας πήρε χρόνο να τα τελειοποιήσουμε όλα ούτως ώστε το τραίνο να μπορεί να ολοκληρώσει ένα γύρο. Αλλά τελικά το πετύχαμε και το τραίνο χρειάστηκε 3 ώρες και 22 λεπτά για να περάσει από όλες τις γραμμές. Είμαι πολύ περήφανος για το επίτευγμα αυτό, είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα, ένα όνειρο που γεννήθηκε πριν από 35 χρόνια», καταλήγει.

Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο
πηγή 
autocarnet.blogspot.com
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ