2013-08-01 19:43:04
Φωτογραφία για Χανιά: 40 βαθμοί… καιρός για σκι! | Μα τι κάνει ο Νορβηγός στο Πατελάρι;
Μπορεί μια φωτογραφία να είναι χίλιες λέξεις, όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση, η εικόνα του πατινέρ – σκιέρ στο επαρχιακό οδικό δίκτυο των Χανίων… σηκώνει επεξήγηση!

Όπως βλέπετε, έχει προσαρμόσει ροδάκια στα πέδιλα του σκι ώστε να μπορεί να «ρολάρει» στην ενδοχώρα του Πλατανιά, χωρίς να τον εμποδίζει η έλλειψη χιονιού.

Και μη βιαστείτε να πείτε ότι τον «χτύπησε» η ζέστη!

Ο 41χρονος Helge Brandsdal, από το Bergen της Νορβηγίας είναι αθλητής του cross country roll-skiing.

Ένα άθλημα που –για προφανείς λόγους- παραμένει σχετικά άγνωστο στην Ελλάδα, είναι όμως αρκετά διαδεδομένο στις Σκανδιναβικές χώρες και την Ελβετία.

Πρόκειται για το γνωστό μας δρόμο αντοχής, με τη διαφορά ότι ο «δρομέας» είναι στην πραγματικότητα «σκιέρ» ή καλύτερα… πατινό – σκιέρ!

Ο Helge παραθερίζει με τη γυναίκα του για δύο εβδομάδες σε ξενοδοχείο του Πλατανιά, όπως κάθε καλοκαίρι τα τελευταία έξι χρόνια.


Τα πρώτα δύο εξερεύνησε την ενδοχώρα του νομού με ποδήλατο. «Διαπίστωσα ότι ενδείκνυται για roll-skiing επειδή δεν έχει πολύ κίνηση, σε σχέση με τον παραλιακό άξονα», εξηγεί στο zarpa.gr: «γι’ αυτό και τα τελευταία τέσσερα χρόνια φέρνω και τον εξοπλισμό μου και κάνω roll-skiing στα χωριά του Πλατανιά!», λέει.

Έτσι περνά τα απογεύματα των διακοπών του, την ώρα που η γυναίκα του, προτιμά όπως μας λέει, την ηλιοθεραπεία στην πισίνα του ξενοδοχείου.

Μάλιστα το Σαββατοκύριακο, περιμένει στα Χανιά και δύο ακόμα Νορβηγούς φίλους και συναθλητές του.

Ο Helge ασχολείται με το σκι 36 χρόνια, απ’ όταν ήταν δηλαδή, πέντε χρονών. Το roll-skiing το ανακάλυψε αργότερα, όμως το αγαπά εξίσου.

Μάλιστα ελπίζει σύντομα –και γιατί όχι εδώ στα Χανιά- να καταφέρει να βελτιώσει και το προσωπικό του ρεκόρ που είναι τα 12’ για μια απόσταση 4km.
zarpa.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Σε εξέλιξη φωτιά στον Ωρωπό
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Σε εξέλιξη φωτιά στον Ωρωπό
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ