2013-08-02 07:05:20
Φωτογραφία για Σε ισχύ το «Redditometro» στην Ιταλία
Σε ισχύ τίθεται στην Ιταλία ο νέος μηχανισμός για τον καθορισμό του πραγματικού εισοδήματος των πολιτών και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Με την χρήση του «Redditometro» (του Μηχανισμού για τον Καθορισμό του Εισοδήματος) το υπουργείο Οικονομικών θα ζητεί διευκρινήσεις από τους φορολογούμενους οι οποίοι δηλώνουν εισοδήματα κατά 20% χαμηλότερα από τις τεκμαρτές απολαβές τους ή μικρότερα. Για τον καθορισμό του «πραγματικού εισοδήματος», θα καταγράφεται σειρά εξόδων και δραστηριοτήτων. Από το ύψος του ενοικίου μέχρι την εγγραφή σε γυμναστήρια, τις διακοπές στο εξωτερικό, την διαμονή ακριβά ξενοδοχεία και τα έξοδα για την συντήρηση κατοικίδιων ζώων.

«Θέλουμε να πλήξουμε μόνον την πραγματική, ξεδιάντροπη φοροδιαφυγή, θα είμαστε φιλικοί προς τον πολίτη», υποσχέθηκε ο υπεύθυνος της ιταλικής υπηρεσίας είσπραξης φόρων Ατίλιο Μπέφερα.

Με το νέο αυτό σύστημα πρόκειται να ελεγχθούν οι φορολογικές δηλώσεις των τελευταίων τριών ετών, όπως και εκείνες που θα κατατεθούν στο μέλλον.


Σύμφωνα με τον Μπέφερα, οι φορολογούμενοι που τεκμαίρεται ότι έχουν βιοτικό επίπεδο υψηλότερο από αυτό που θα δικαιολογούσαν τα εισοδήματά τους θα καλούνται να αποδείξουν ότι δεν διαπράττουν φοροδιαφυγή.

Αν κατά την πρώτη εξέταση των στοιχείων που θα καλείται να προσκομίζει ο φορολογούμενος η υπηρεσία φοροεισπράξεων θεωρήσει ότι δεν προσφέρονται επαρκείς εξηγήσεις, θα ξεκινά μια «δεύτερη φάση φορολογικής επαλήθευσης» η οποία μπορεί να ολοκληρωθεί με μια «συμβιβαστική πρόταση» από μέρους των ελεγκτών, η οποία θα συμπεριλαμβάνει μια αναπροσαρμοσμένη εκτίμηση για το πραγματικό εισόδημα του φορολογούμενου.

Σε περίπτωση που ο πολίτης απορρίψει την πρόταση αυτή, θα ξεκινά η επίσημη προβλεπόμενη διαδικασία για φορολογικά χρέη προς το δημόσιο, με την αποστολή επιστολών ειδοποίησης για βεβαιωμένα χρέη.
pontikonews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ