2013-08-02 09:53:27
Φωτογραφία για Economist: Υψηλός ο κίνδυνος για GREXIT, ύφεση ΚΑΙ το 2014, αναιμική ''ανάπτυξη'' στη συνέχεια...!!!
Όχι μόνο υπαρκτό αλλά και υψηλό χαρακτηρίζει ο ECONOMIST το κίνδυνο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, λόγω της αυξανόμενης ανεργίας, της κοινωνικής έντασης και της πολιτικής αστάθειας.

Επικαιροποιώντας σε Έκθεση του τις προβλέψεις για 152 χώρες, ο ECONOMIST κάνει ειδική αναφορά στις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις και στην αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από τον κυβερνητικό συνασπισμό, παρατηρώντας ότι εξασθένισε έτσι η κυβερνητική πλειοψηφία. 

Σημειώνει, δε, ότι η κυβέρνηση με επικεφαλής τη θα προχωρήσει την εφαρμογή του Προγράμματος, αλλά οι αντιμνημονιακές δυνάμεις εντός του Κοινοβουλίου είναι ισχυρές.

Όσον αφορά, δε, στη προοπτική της οικονομίας, ο ECONOMIST επιμένει στην εκτίμηση ότι θα παραμείνει σε τροχιά ύφεσης ΚΑΙ το 2014, πριν επιστρέψει σε αναιμική ανάπτυξη 1,9% κατά μέσο όρο τη τριετία 2015- 2017.

Πρόκειται για ανεπαρκέστατους ρυθμούς ανάπτυξης (αν και εφόσον υπάρξουν κι αυτοί, αφού ήδη αλάνθαστοι εκτιμητές όπως το ΙΝΕ-ΓΣΕΕ έχει εκτιμήσει ότι ΚΑΙ το 2015 θα συνεχιστεί η ύφεση), δεδομένου ότι το υποτιθέμενο "πρόγραμμα" για τον περιορισμό του δημόσιου χρέους στο 124% το 2020 προβλέπει ανάπτυξη τουλάχιστον κατά 2% έως 3% κατ'έτος, αρχής γενομένης από το 2014 (και με φετινή ύφεση πολύ μικρότερη από αυτή που καταγράφεται στην πραγματικότητα).

Το είδαμε στο: Άνεμος Αντίστασης

Πηγή: Economist: Υψηλός ο κίνδυνος για GREXIT, ύφεση ΚΑΙ το 2014, αναιμική ''ανάπτυξη'' στη συνέχεια - RAMNOUSIA 
communenews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ