2013-08-02 10:50:04
Φωτογραφία για Επισκόπηση Τύπου - Τι γράφουν τα σημερινά πρωτοσέλιδα
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Μάχη για την πρώτη κατοικία»

«Τη δική τους μάχη προκειμένου να μην προχωρήσει η άρση της απαγόρευσης πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας δίνουν... οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, με ορισμένους μάλιστα να έχουν ήδη βγει στα κάγκελα, στέλνοντας σαφή μηνύματα για «αντάρτικο» σε περίπτωση που έρθει στη Βουλή προς ψήφιση αντίστοιχο νομοσχέδιο».

ΕΘΝΟΣ: «Απογραφή ακινήτων από την Εφορία»

«Μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πρέπει να έχουν υποβάλει ηλεκτρονικά νέα δήλωση Ε9, ανεξάρτητα αν το 2012 επήλθε κάποια αλλαγή στα περιουσιακά στοιχεία. Καλούνται να συμπληρώσουν οκτώ κωδικούς, ώστε η Εφορία να έχει την κατά το δυνατόν πληρέστερη εικόνα για να φορολογήσει αναλόγως».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: «'Σχέδιο Ιμπραήμ' της ΜΙΤ στην Ελλάδα»

«Σε εξέλιξη ο θανάσιμος «εναγκαλισμός» των Τουρκικών Μυστικών Υπηρεσιών. Πυρήνας της οργάνωσης DHKP-C στην Ελλάδα. Βρήκαν γιάφκα στα Εξάρχεια. Καταζητούμενοι στην Τουρκία ήταν οι δύο από τους συλληφθέντες Κούρδους».


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Οι 10.092 που μπαίνουν σε διαθεσιμότητα»

«Εκτός από τους δημοτικούς αστυνομικούς και τους εκπαιδευτικούς σε καθεστώς διαθεσιμότητας μπαίνουν υπάλληλοι αορίστου χρόνου διαφόρων ειδικοτήτων, καθαρίστριες και εργαζόμενοι σε Ταμεία».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: «9.820 υπεράριθμοι κατά παραγγελία»

«Κατά παραγγελία της τρόικας και με ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα προχωρεί η κυβέρνηση στη διαδικασία της αξιολόγησης και μοριοδότησης των υποψηφίων για διαθεσιμότητα. Κατά παραγγελία έτσι και οι λίστες των 9.820 θέσεις προσωπικού που θεωρούνται υπεράριθμοι και τις οποίες υπέβαλαν οι γενικοί γραμματείς των 17 υπουργείων».

ΕΣΤΙΑ: Ενας φόρος απλός για όλα!»

«Εξανίστανται σήμερα οι πάντες για το αλλαλούμ που προεκλήθη με την μείωση του ΦΠΑ στον χώρο της εστιάσεως. Και όντως αυτά που συμβαίνουν είναι παράλογα»

Η ΑΥΓΗ: «Με υπογραφή Σαμαρά η δέσμευση για νέα μέτρα»

«Τη δέσμευση για τη λήψη νέων μέτρων αναλαμβάνει ο Αντ. Σαμαράς με την επιστολή του προς την τρόικα στις 10 Ιουλίου στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων για την έκδοση της τριμηνιαίας έκθεσης σχετικά με το ελληνικό πρόγραμμα».

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: «Τα 10 κλειδιά για σύνταξη το 2013»

«Τα 10 κυριότερα σημεία που πολλές φορές αποτελούν παγίδες για τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ που επιθυμούν να συνταξιοδοτηθούν μέσα στο τρέχον έτους παρουσιάζει σήμερα η "Β"».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Και χρεωμένοι και απολυμένοι»

«Υπερχρεωμένα είναι τα ελληνικά νοικοκυριά, που στο πρώτο εξάμηνο της φετινής χρονιάς χρωστούν στην εφορία 60 δις. ευρώ. Το μέγεθος αυτό αντιστοιχεί στο ένα τρίτο του ΑΕΠ (183 δισ.) και προκαλεί προβληματισμό στην κυβέρνηση».

Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ: «Αντικατάσταση Στουρνάρα ζητούν οι βουλευτές της ΝΔ»

«Την αντικατάσταση του Γιάννη Στουρνάρα ζητούν οι βουλευτές της ΝΔ, εκφράζοντας την οργή τους για τη διαπίστωση του υπουργού Οικονομικών περί 'κόπωσης' των βουλευτών».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Οι λίστες της διαθεσιμότητας- Πόσοι φεύγουν από κάθε υπουργείο-Ψηφίστηκε η τροπολογία για το Δημόσιο»

«Το προσωπικό πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κυριαρχεί στις λίστες προσωπικού που θα τεθεί σε διαθεσιμότητα, τις οποίες απέστειλαν στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης τα υπόλοιπα υπουργεία».

Ο ΛΟΓΟΣ: "Κινούμενη άμμος το πρόγραμμα διάσωσης»

«Είναι ξεκάθαρο σε πολλούς αναλυτές ότι το ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης δεν… «βγαίνει, αναφέρουν σε άρθρο τους οι New York Times. Και τονίζουν ότι η χώρα είναι βυθισμένη στην ύφεση, ενώ στους ώμους της κυβέρνησης έχει πέσει ένα μεγάλο και μη βιώσιμο χρέος».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Στο βωμό της ΕΕ και του κέρδους χιλιάδες εργαζόμενοι»

«ΚΚΕ: Καμία δικαιολογία της κυβέρνησης δεν μπορεί να εξωραΐσει το γεγονός ότι χιλιάδες εργαζόμενοι θα θυσιαστούν στο βωμό των ευρωενωσιακών της δεσμεύσεων και της εξυπηρέτησης των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, ούτε να κρύψει ότι όλος ο λαός θα πληρώνει διαρκώς πιο ακριβά για όλο και χειρότερες δημόσιες υπηρεσίες».

ΤΑ ΝΕΑ: «Ποιοι φεύγουν από πού - Ποιοι γλιτώνουν την απόλυση»

«Σημαντικές αλλαγές στον υγειονομικό χάρτη της χώρας φέρνει το σχέδιο κινητικότητας που παρέδωσε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Στο σχεδιασμό των μετακινήσεων σε άλλους φορείς, ώστε να διασωθεί σημαντικό μέρος από τους 12.500 υπαλλήλους που τίθενται σε διαθεσιμότητα, προχωρά η κυβέρνηση».

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: «Η μείωση χάθηκε στη… μετάφραση. Δύσκολη η πρεμιέρα του νέου ΦΠΑ»

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Νέα δήλωση ακινήτων - Προθεσμία μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου υπό την πίεση της τρόικας»

«Ξανά στις ΔΟΥ 5,6 εκατ. φορολογούμενοι που είχαν ακίνητα την 1η Ιανουαρίου 2013, ανεξάρτητα εάν το 2012 σημειώθηκε ή όχι μεταβολή στην περιουσία τους. Ηλεκτρονική υποβολή του νέου Ε9. Υποχρεωτική η αναγραφή του αριθμού παροχής ρεύματος και του κτηματολογίου».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Σε φαύλο κύκλο δημιουργίας χρεών βρίσκεται η οικονομία»

«Φαύλο κύκλο δημιουργίας χρεών ιδιωτών προς το Δημόσιου και του Δημοσίου προς τους ιδιώτες προκαλεί η βαθιά κρίση της οικονομίας, ενώ σε άμεσο κίνδυνο βρίσκεται ο προϋπολογισμός και ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος».

ΚΕΡΔΟΣ: «Ασφυξία σε όλη την αγορά - Κάθε ημέρα οφειλές 20 εκατ. ευρώ καθίστανται ληξιπρόθεσμες»

«Η ύφεση έχει φέρει σε πραγματική αδυναμία όλη την αγορά αλλά και τα ελληνικά νοικοκυριά. Κάθε μέρα που περνά οφειλές προς την εφορία ύψους 20 εκατ. καθίστανται ληξιπρόθεσμες, με αποτέλεσμα το πρώτο εξάμηνο του έτους αυτές να φτάσουν τα 59,7 δις. ευρώ από 56,1 δισ. πέρυσι». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ