2013-08-02 11:20:04
Φωτογραφία για Χριστιανοδημοκρατικοί πυρήνες και στην Κρήτη
από το Γραφείο Τύπου

Η δημιουργία των πρώτων πυρήνων του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος και στην Κρήτη, είναι γεγονός.

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη στη μεγαλόνησο, με πρωτοβουλία Κρητών της Αθήνας, στην οποία μετείχαν επιφανείς προσωπικότητες και των τεσσάρων νομών του νησιού από τους χώρους της πολιτικής, της αυτοδιοίκησης, του συνδικαλισμού, της επιχειρηματικής και ακαδημαϊκής κοινότητας, αποφασίστηκε η δημιουργία οργανωμένων Χριστιανοδημοκρατικών πυρήνων, με πρώτο εκλογικό στόχο τις προσεχείς ευρωεκλογές, αλλά με προμετωπίδα της ιδεολογικής τους ταυτότητας, τον κοινωνικό φιλελευθερισμό και την ανάγκη φυγής της πατρίδας από τα δεσμά του μνημονίου, με την δημιουργία μίας νέας εθνικής πολιτικής.

Στη συνάντηση, που μετείχε και ο Γενικός Γραμματέας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, Νίκος Νικολόπουλος, επανέλαβε πως οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες δεν πάσχουν από κανενός είδους ηγεμονισμό, ούτε δημιουργήθηκαν ως «άλλο ένα κόμμα» στο ήδη πολυδιασπασμένο πολιτικό τοπίο της χώρας
. «Το δικό μας όραμα, που διέπεται από τον ριζοσπαστισμό και την έμπνευση αναγέννησης του ελληνικού κράτους που πρώτος ο Ελευθέριος Βενιζέλος εισήγαγε στην Ελλάδα κατά τον 20 αιώνα, αλλά και από τον κοινωνικό φιλελευθερισμό που συνδυάζει την ευημερία του πολίτη με την ευημερία της χώρας του Κωνσταντίνου Καραμανλή, είναι η ανασύνταξη και συνένωση όλων των εντίμων και δημοκρατικών δυνάμεων της πατρίδας, που δεν κατανοούν απλά και μόνο το αδιέξοδο των μνημονίων, αλλά μάχονται σταθερά το κράτος της φαυλότητας και της διαφθοράς των μεγαλοκαρχαριών και φυσικά, τις πολιτικές της υποταγής και παράδοσης της χώρας στους σύγχρονους δυνάστες» τόνισε μεταξύ άλλων

«Εμείς λέμε στους Έλληνες: Ενωθείτε, μην διχάζεστε! Οι σύγχρονοι κατακτητές μας θέλουν διχασμένους, αδύναμους και σκυμμένους. Εμείς όμως δεν πρέπει να τους κάνουμε τη χάρη. Η γενιά μας πρέπει να παλέψει για μια νέα λευτεριά. Και μπορεί αυτός ο πόλεμος να μην γίνεται με όπλα στα βουνά, αλλά είναι το ίδιο ή και περισσότερο δύσκολος γιατί ο αντίπαλος δεν είναι πάντα ευδιάκριτος και κυρίως, έχει πολύ μεγάλη και ισχυρή υποστήριξη από την ντόπια ολιγαρχία» υπογράμμισε ο κ. Νικολόπουλος, αποδεχόμενος με ικανοποίηση την πρόθεσή των παρισταμένων να ενεργοποιηθούν άμεσα σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Κρήτης, προκειμένου να δυναμώσουν τη φωνή της νέας πανεθνικής συμπαράταξης που πρεσβεύουν οι Χριστιανοδημοκράτες, τόσο για κοινωνική συνοχή και οικονομική ανάπτυξη, όσο και για σθεναρή υπεράσπιση των δημοκρατικών αξιών που δεν κινδυνεύουν μόνο από τις ακραίες πτέρυγες της πολιτικής, αλλά ακόμα και από το ίδιο το κεντρικό σύστημα εξουσίας που επιδίδεται σχεδόν καθημερινά σε ένα κρεσέντο απολυταρχικών πρακτικών, τύπου «αποφασίζωμεν και διατάσσωμεν».

«Η βαρβαρότητα και η εκφύλιση της πολιτικής προς φασίζουσες πρακτικές, τροφοδοτήθηκε από την βάρβαρη και φασίζουσα νοοτροπία που επέβαλαν στην πολιτική ζωή και στην κοινωνία, οι δανειστές και τα ντόπια εξαπτέρυγά τους. Το δίδυμο της συμφοράς, Σαμαράς- Βενιζέλος εγκαταλείπει απροστάτευτο τον εργαζόμενο και τον συνταξιούχο στο αδηφάγο παίγνιο των αγορών των κερδοσκόπων και τοκογλύφων…» υπογράμμισε ο κ. Νικολόπουλος, καταλήγοντας πως «έφτασε ώρα, κανένας να μην μείνει άλλο αδρανής και σιωπηλός, ειδικά τώρα που ακόμα και από το εξωτερικό αντηχεί πιο δυνατά από ποτέ η αλήθεια: Τα μνημόνια σκοτώνουν την Ελλάδα!».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ