2013-08-02 11:11:08
Φωτογραφία για Πάτρα: Ξεκινά το 25ο Ράλι Ιστιοπλοϊας στο Ιόνιο
Ο αγώνας ξεκινά το Σάββατο 3/8 και θα ολοκληρωθεί στις 11/8, και θα ακολουθήσει τις διαδρομές: Πάτρα - Μεσολόγγι, Μεσολόγγι - Σάμη, Σάμη - Ιθάκη, Ιθάκη - Πρέβεζα.

Το Σαββατοκύριακο θα γίνουν οι αφίξεις των συμμετεχόντων σκαφών, στο Παλιό Λιμάνι της Πάτρας. Το απόγευμα του Σαββάτου 3/8 έχει προγραμματιστεί από τους διοργανωτές ξενάγηση στην πόλη.

Την Κυριακή 4/8 στις 8 το απόγευμα, θα υπάρξει συγκέντρωση των κυβερνητών προκειμένου να λάβουν οδηγίες για τις διαδρομές που θα ακολουθήσουν κατά τη διάρκεια του αγώνα αλλά και για τον ελλιμενισμό.

Μια ώρα αργότερα, στις 9 το βράδυ, στο εντευκτήριο του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πατρών, στη Μαρίνα θα πραγματοποιηθεί η Τελετή Έναρξης του 25ου Ράλι Ιονίου. Στην εκδήλωση, αναμένεται να παρευρεθούν, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος, ο Δήμαρχος Πατρέων, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΠΑ, ο Διοικητής της Ναυτικής Διοίκησης Ιονίου, ο Περιφερειακός Διοικητής του Λιμενικού Σώματος, ο Λιμενάρχης Πατρών κ.α.


Στις 9 το πρωί της Δευτέρας 5/8, θα γίνει η προετοιμασία των σκαφών και ο απόπλους, ενώ στις 11 θα δοθεί η εκκίνηση, μπροστά από τις εγκαταστάσεις του ΙΟΠ, με τα σκάφη να παίρνουν θέση για την συμμετοχή τους στην πρώτη διαδρομή των αγώνων Πάτρα - Μεσολόγγι.

Σε αυτό το σημείο, να αναφερθεί ότι ο Ι.Ο.Π. θα λάβει μέρος, με τέσσερα σκάφη επιτροπών και 15 σκάφη στον αγώνα με 60 άτομα συνολικά στα πληρώματα. Συνδιοργανωτής στο «Ράλι Ιονίου» είναι ο Οργανισμός Λιμένος Πατρών (ΟΛΠΑ) που έχει αναγάγει σε έναν από τους βασικούς στόχους του την προώθηση και στήριξη του ναυταθλητισμού.

Η κανονιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού «ΟΡΜΗ» θα συνοδεύσει τα σκάφη σε ρόλο «porta bandiera». Η φετινή διοργάνωση θα έχει έντονο οικολογικό χαρακτήρα καθώς σκάφος της Κυανής Κοινωνίας Πολιτών (Πρωτοβουλία της Γέφυρα Α.Ε.) θα ενημερώνει τον κόσμο για τα θηλαστικά των θαλασσών μας και τις ζημιές στα θαλάσσια οικοσυστήματα από το πλαστικό.

Η πατρινή εταιρία αναψυκτικών ΛΟΥΞ, στηρίζει χορηγικά τη διοργάνωση
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Στο «ψυγείο» ο Νίνης
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Στο «ψυγείο» ο Νίνης
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ