2013-08-02 12:08:03
Φωτογραφία για Τηλεφωνικές συνομιλίες Ομπάμα με Αμπάς - Νετανιάχου
Ξεχωριστές τηλεφωνικές συνομιλίες με τον παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς και τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, είχε την Πέμπτη ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, όπως έκανε γνωστό αξιωματούχος του Λευκού Οίκου, καθώς οι ΗΠΑ επιζητούν να συνεχιστούν οι προσπάθειες για τη διεξαγωγή ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων. Λεπτομέρειες σχετικά με τις συνομιλίες που είχε ο Ομπάμα με τους δύο ηγέτες αναμένετο να δοθούν αργότερα στη δημοσιότητα.

Είχε προηγηθεί η συνάντηση των διαπραγματευτών Ισραηλινών και Παλαιστινίων με τον υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι στην Ουάσινγκτον.

Οι διαπραγματευτές δεσμεύθηκαν να δώσουν ένα περιθώριο εννέα μηνών προκειμένου να καταλήξουν σε ειρηνευτική συμφωνία.

Οι συνομιλίες αναμένεται να συνεχιστούν από τα μέσα του Αυγούστου, με τον δεύτερο γύρο διαπραγματεύσεων.

Το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο Ειδήσεων, WAFA, ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής του επικοινωνίας με τον Αμπάς ο πρόεδρος Ομπάμα εξέφρασε την υποστήριξή του στις προσπάθειες που οδήγησαν στην έναρξη της ειρηνευτικής διαδικασίας καθώς και την ανάγκη να αξιοποιηθεί η τωρινή ευκαιρία, ενεργώντας γρήγορα ώστε να διατηρηθεί η δυναμική. Ο Αμπάς, από την πλευρά του υπογράμμισε τη δέσμευσή του για μία διακρατική λύση και την ανάγκη αυτή η λύση να βρεθεί στο άμεσο δυνατό διάστημα, μετέδωσε το WAFA. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ