2013-08-02 12:27:10
Φωτογραφία για ΛΕΜΟΝΗΣ : ΚΑΤΑ ΓΕΝΙΚΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ... ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ!
Ακλόνητο φαβορί για την κατάκτηση και του φετινού πρωταθλήματος έχρισε τον Ολυμπιακό ο Τάκης Λεμονής, με τον προπονητή του Λεβαδειακού να στέκεται στη διαφορά που χωρίζει τους ερυθρόλευκους από όλους τους εγχώριους αντιπάλους του.

Ο νυν προπονητής του Λεβαδειακού, ο οποίος περασε δύο φορές από τον πάγκο του Θρύλου κατακτώντας τρία πρωταθλήματα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Sportday» έδωσε τον τίτλο του φαβορί στον Ολυμπιακό για την κατάκτηση και του φετινού τίτλου, τονίζοντας ότι οι ερυθρόλευκοι έχουν ξεφύγει αρκετά από όλους τους εγχώριους αντιπάλους τους.

Επίσης, ο 53χρονος τεχνικός στάθηκε στον Λεβαδειακό της νέας σεζόν, που δημιουργεί, τονίζοντας ότι η τωρινή του ομάδα έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης.

Ποια είναι τα συμπεράσματα που βγάλατε μετά την ολοκλήρωση του βασικού σταδίου της προετοιμασίας;

«Υπάρχουν δύο ξεχωριστά πράγματα. Το ένα είναι πως με τους παίκτες που δουλέψαμε, δεν αντιμετωπίσαμε ιδιαίτερα προβλήματα τραυματισμών. Κάναμε καλή προετοιμασία και ήταν πολύ οργανωμένα. Μας βοήθησε πολύ και ο καιρός. Το δεύτερο είναι ότι δουλέψαμε χωρίς να έχει ολοκληρωθεί το ρόστερ. Θα προτιμούσαμε βεβαίως να έχουμε ολοκληρώσει τον μεταγραφικό σχεδιασμό πριν την έναρξη της προετοιμασίας».


Οι δύο ήττες από τον Πλατανιά σε ισάριθμες φιλικές αναμετρήσεις σας ανησυχούν;

«Δεν νομίζω ότι μπορεί κάποιος να σταθεί στο αποτέλεσμα. Το ίδιο θα έλεγα και σε περίπτωση που είχαμε νικήσει. Σίγουρα, ακόμα και στην προπόνηση θέλεις να κερδίζεις, αλλά ο σκοπός των φιλικών είναι διαφορετικός».

Στα τεστ με τον Πλατανιά είδαμε να χρησιμοποιείτε το σύστημα 4-3-3. Θα είναι αυτό, με το οποίο θα πορευτεί ο Λεβαδειακός στα παιχνίδια τη νέα σεζόν;

«Το σύστημα είναι κάτι που έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Αυτό που προσπαθεί ο κάθε προπονητής είναι να δώσει ένα αγωνιστικό στιλ και μια συγκεκριμένη φιλοσοφία πάνω στο παιχνίδι της ομάδας. Μετά, σίγουρα ψάχνεις τα κατάλληλα συστήματα βάσει των παικτών που διαθέτεις στο ρόστερ και των εκάστοτε αντιπάλων που αντιμετωπίζεις».

Είστε ικανοποιημένος από την παρουσία των νέων αποκτημάτων στην προετοιμασία;

«Αυτό που με έχει ευχαριστήσει μέχρι στιγμής είναι η ποιότητα στη δουλειά που βγάζουν τα παιδιά. Όχι μόνο οι νέοι, αλλά και οι παλιότεροι».

Ο Ροντρίγκο Σαγκινέτι θα αποτελέσει το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα; Πόσες προσθήκες και σε ποιες θέσεις πρέπει να γίνουν ακόμη;

«Σίγουρα δεν είναι το τελευταίο απόκτημα. Το πόσες προσθήκες θα γίνουν και σε ποιες θέσεις, θα εξαρτηθεί από τα οικονομικά δεδομένα που θα προκύψουν για κάθε περίπτωση».

Ποιος είναι ο ρεαλιστικός στόχος του Λεβαδειακού για τη νέα αγωνιστική περίοδο;

«Όταν ολοκληρώσουμε το ρόστερ θα είμαι σε θέση να απαντήσω σε αυτό το ερώτημα. Έχουν φύγει πολλοί παίκτες από τον περσινό κορμό και έχουν έρθει νέοι. Σκοπός μας είναι να μπορέσουμε γρήγορα να αντεπεξέλθουμε στις απαιτήσεις του πρωταθλήματος και θα οριοθετήσουμε στη συνέχεια τους στόχους».

Ποιο είναι το «κλειδί» για να πετύχει η ομάδα τους στόχους της;

«Πιστεύω ότι «κλειδί» για μια ομάδα είναι το πόσο γρήγορα κατορθώνεις να... γίνει ομάδα. Ειδικά σε μια περίπτωση όπως η δική μας, που έφυγαν πολλοί παίκτες από τον βασικό κορμό και έχουν έρθει αρκετοί νέοι».

Ποντάρετε στην παρουσία του κόσμου στο Δημοτικό της Λιβαδειάς; Θα παίξει ρόλο η έδρα στη γενικότερη προσπάθεια της ομάδας τη νέα χρονιά;

«Πρέπει να δώσουμε κίνητρο στον κόσμο να έρχεται να μας παρακολουθεί. Στις μέρες μας λόγω και των οικονομικών συγκυριών δεν είναι κάτι εύκολο να γεμίζει το γήπεδο. Από την πλευρά μας, θα προσπαθήσουμε να φέρουμε τον κόσμο δίπλα μας για να μας στηρίξει. Θα είναι σημαντικό για εμάς».

Στο Καρπενήσι πήρατε και αρκετούς νεαρούς ποδοσφαιριστές από τη δεύτερη ομάδα. Σκοπεύετε να τους δώσετε ευκαιρίες κατά τη διάρκεια της σεζόν;

«Αυτό που μας νοιάζει αυτή τη στιγμή είναι να φτιάξουμε μια καλή ομάδα που να αντεπεξέρχεται στις δυσκολίες του πρωταθλήματος. Αν μπορέσουμε να το καταφέρουμε αυτό, έχοντας στο ρόστερ μικρούς σε ηλικία παίκτες, τότε αυτό θα είναι ακόμα καλύτερο».

Ποια είναι η άποψή σας για τη δουλειά που γίνεται στα τμήματα υποδομών του Λεβαδειακού; Μπορούν να προβιβαστούν στο άμεσο μέλλον παιδιά που θα προσφέρουν βοήθειες στην πρώτη ομάδα;

«Στο πρώτο στάδιο της προετοιμασίας κάλεσα τους προπονητές από τα τμήματα υποδομών να παρακολουθήσουν τη διαδικασία της προπόνησης. Είδαν τι δουλειά γίνεται και πήραν μια καλή γεύση για το πώς δουλεύουμε. Τα πράγματα είναι πολύ πιεστικά στην πρώτη ομάδα. Τα βήματα που πρέπει να γίνονται για να φτάσει κάποιος σε αυτήν, πρέπει να γίνονται ένα-ένα».

Θεωρείτε πως με την αύξηση των ομάδων από 16 σε 18, θα δούμε κάποια αλλαγή σε ό,τι έχει να κάνει με την ανταγωνιστικότητα του πρωταθλήματος;

«Θα έχουμε δύο ομάδες περισσότερες, άρα τέσσερις αγώνες επιπλέον. Κι αυτό θα παίξει τον ρόλο του στο πρωτάθλημα. Θα υπάρχουν συνεχόμενα παιχνίδια σε μικρό χρονικό διάστημα, κάτι που προϋποθέτει να έχεις βάθος στο ρόστερ για να αντεπεξέλθεις».

Τον μοναδικό λόγο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος τον έχει ο Ολυμπιακός ή μπορεί ο ΠΑΟΚ, ενδεχομένως και κάποια άλλη ομάδα, να τον κοντράρει;

«Ο Ολυμπιακός είναι κατά γενική ομολογία μπροστά από όλους τους άλλους. Ο Παναθηναϊκός λόγω οικονομικών προβλημάτων δεν μπορεί να παίξει τον ρόλο που παραδοσιακά είχε και ο ΠΑΟΚ έρχεται ως η ομάδα που δείχνει να μπαίνει ανάμεσά τους. Είναι κάτι που αποδεικνύεται μέσα στο γήπεδο. Έχει φοβερή δυναμική σαν ομάδα. Μετά τον Ολυμπιακό είναι η πιο υπολογίσιμη δύναμη στο ελληνικό ποδόσφαιρο».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ