2013-08-02 14:20:04
Φωτογραφία για ''Θα κρατήσουμε ανοιχτή την ΕΡΤ''
Πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 1 Αυγούστου το έκτακτο 29ο Συνέδριο της ΠΟΣΠΕΡΤ. Οι σύνεδροι, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του συνεδρίου εξέδωσαν ψήφισμα με το οποίο... καταγγέλλουν ομόφωνα «τη μνημονιακή συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου για το φασιστικής έμπνευσης κλείσιμο της ΕΡΤ, το οποίο εντάσσεται άρηχτα στους κανόνες του ευρομονόδρομου και του Δ.Ν.Τ. , που επιτάσσουν το ξεθεμέλιωμα των εργασιακών σχέσεων, την ποινικοποίηση των απεργιακών αγώνων και τη μεθοδευμένη αποστέωσής τους με στρατιωτικές μεθόδους επιτάξεων, επιστρατεύσεων και διάλυσης, πρωτοβάθμιων σωματείων και Ομοσπονδιών».

Στο ψήφισμα τονίζεται ότι «η αλληλεγγύη μεταξύ μας και η αντίσταση στον κοινωνικό αυτοματισμό, που προσπαθούν να επιβάλλουν οι κυβερνώντες, είναι το όπλο μας και η επιβίωσή μας».

Επίσης, οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ δηλώνουν ότι θα την κρατήσουν ανοιχτή, εν΄βω καταγγέλλουν τις «διχαστικές ενέργειες της Κυβέρνησης, με τις οποίες επιχειρείται να λειτουργήσει το «μόρφωμα» που καλείται Δημόσια Τηλεόραση»
. Χαρακτηρίζουν την «πρόσκληση ενδιαφέροντος «πρόχειρη, «φωτογραφική», με τερατώδη νομικά προβλήματα, δίχως την παραμικρή σχέση με τη πραγματικότητα, που παραβιάζει σύνταγμα και νόμους, ακόμη και την πολιτική συμφωνία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για την πρόσληψη 2.000 εργαζομένων της ΕΡΤ και κυρίως την απόφαση του ΣτΕ που θέλει Δημόσιο Ραδιοτηλεοπτικό φορέα που, έστω και διάδοχος όπως τον θεσμοθετήσανε, θα πρέπει να έχει την πλήρη δραστηριότητα της ΕΡΤ».

Ακόμα καταγγέλλουν «το ρόλο που έχει αναλάβει προσωπικά ο κ. Παντελής Καψής στο «θέατρο του παραλόγου» που εξελίσσεται από τις 11 Ιουνίου αποδεικνύοντας σε κάθε του δημόσια εμφάνιση, στις συναντήσεις με τους εργαζόμενους και με τις πράξεις του, ότι μέλημά του δεν είναι η λειτουργία μιας πραγματικής Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, αλλά η διάσπαση των εργαζομένων και η νομιμοποίηση των παράνομων τετελεσμένων της κυβέρνησης με την εκβιαστική υφαρπαγή των υπογραφών όσων ενδώσουν».

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ