2013-08-02 18:03:18
Φωτογραφία για Πύρινη κόλαση
Τεράστια είναι η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας λόγω πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην... περιοχή του Μαρκόπουλου Αττικής κοντά σε κατάστημα γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ.

Οι πρώτες εστίες έκαναν την εμφάνισή τους στις 14.15 το μεσημέρι στην περιοχή Χεροβούνι. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η φωτιά πλησιάζει απειλητικά τις κατασκηνώσεις που βρίσκονται στα σύνορα με την Κερατέα, ενώ ήδη υπάρχουν αναφορές για ζημιές σε αποθήκες κατοικιών και στάνες.

Στην ευρύτερη περιοχή έσπευσαν αρχικά 45 πυροσβέστες με 22 οχήματα, δυνάμεις που αυξήθηκαν στη συνέχεια, φθάνοντας πλέον τους 80 πυροσβέστες και τα 30 οχήματα. Στο έργο της πυρόσβεσης συνδράμουν 13 μέλη πεζοπόρου τμήματος.

Από αέρος επιχείρησε στην αρχή ένα ελικόπτερο, ωστόσο στη συνέχεια «σηκώθηκαν» δύο αεροπλάνα και ένα ακόμη ελικόπτερο, καθώς οι «πύρινες γλώσσες» πλησίαζαν επικίνδυνα κατοικίες. Πλέον επιχειρούν έξι αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα.


Τα αίτια εκδήλωσης της φωτιάς παραμένουν άγνωστα. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Κόκκινος συναγερμός

Σε επιφυλακή τέθηκαν όλες οι υπηρεσίες της Αττικής από την Πυροσβεστική, λόγω της πυρκαγιάς που μαίνεται στο Μαρκόπουλο στην περιοχή Χεροβούνι. Το έργο της κατάσβεσης ενισχύθηκε περισσότερο με τη συμμετοχή ακόμα τεσσάρων αεροσκαφών.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική αν και η πυρκαγιά εξελίσσεται ανάμεσα σε οικισμούς, δεν απειλούνται τουλάχιστον για την ώρα κατοικίες. Παράλληλα, στην περιοχή μετέβησαν και δύο κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, καθώς υπάρχουν υπόνοιες για εμπρησμό. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ