2013-08-02 19:42:03
Φωτογραφία για Hλεία: Ψάχνουν λίγη δροσιά στις παραλίες
Λίγη δροσιά στις πανέμορφες παραλίες του νομού αναζητούν οι Ηλείοι, την ώρα που ο υδράργυρος και η υγρασία, διαμορφώνουν αφόρητες καιρικές συνθήκες. Το θερμόμετρο δεν ξεπέρασε τους 36ο C όμως ο δείκτης δυσφορίας πλησίασε και σήμερα τους 44ο C. Έτσι μια βουτιά στην θάλασσα κρίθηκε αναγκαία για πολλούς, κυρίως τις μεσημεριανές ώρες.

Μετά από μια δροσερή περίοδο, το καλοκαίρι έδειξε τα «δόντια» του. Αν και τις επόμενες ημέρες ο υδράργυρος θα υποχωρήσει σε κανονικά για την εποχή επίπεδα, αυτές οι δύο ημέρες δυσκόλεψαν τη ζωή των Ηλείων.

Σύμφωνα με τις καταγραφές του δικτύου μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπίου Αθηνών στην Ηλεία, η υψηλότερη θερμοκρασία προχθές καταγράφηκε στην περιοχή της Ωλένης, στο Καράτουλα. Εκεί το θερμόμετρο έδειξε 35,8ο C όμως ο δείκτης δυσφορίας έφτασε τους 43,3ο C. Δροσερότερη περιοχή αποδείχθηκε χθες η Αρχαία Ολυμπία, οπου υδράργυρος δεν ξεπέρασε τους 30ο C.

Στις άλλες περιοχές, στη Ζαχάρω το θερμόμετρο άγγιξε τους 32ο C και ο δείκτης δυσφορίας τους 40ο C, η Φολόη τους 33,8ο C με δείκτη δυσφορίας τους 37,2ο C, η Αμαλιάδα τους 33,2ο C με δείκτη δυσφορίας τους 37,8ο C και τέλος το Βαρθολομιό τους 33,6ο C με δείκτη δυσφορίας τους 40ο C.

Χθες Πέμπτη 1 Αυγούστου, ο υδράργυρος άρχισε να υποχωρεί όχι όμως παρουσιάζοντας σημαντικές διαφορές, ενώ στα ορεινά αναπτύχθηκαν έντονες νεφώσεις και εκδηλώθηκαν τοπικές μπόρες.

Πηγή: ilialive
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΤΡΙΠΛΟ... «ΠΑΚΕΤΟ» ΜΕ ΝΕΪΜΑΡ!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΤΡΙΠΛΟ... «ΠΑΚΕΤΟ» ΜΕ ΝΕΪΜΑΡ!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ