2013-08-02 19:43:17
Φωτογραφία για Εν ψυχρώ δολοφονίες στο Μπαγκλαντές
Εκατόν πενήντα άτομα, μεταξύ των οποίων και πολλά παιδιά, σκοτώθηκαν τους τελευταίους μήνες στο Μπαγκλαντές κατά τη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ διαδηλωτών και των δυνάμεων ασφαλείας. Οι αστυνομικοί πολλές φορές άνοιξαν πυρ κατά του πλήθους, ενώ αρκετοί από τους συλληφθέντες εκτελέστηκαν εν ψυχρώ, αναφέρεται σε έκθεση που δημοσιοποίησε την Πέμπτη το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Η αστυνομία, οι συνοριοφύλακες καθώς και παραστρατιωτικές οργανώσεις έχουν ξυλοκοπήσει άγρια πολλούς διαδηλωτές και παρευρισκομένους, αναφέρεται.

Σφοδρές οδομαχίες έχουν ξεσπάσει από τον Φεβρουάριο μεταξύ ισλαμιστών και της αστυνομίας, οι οποίοι διαμαρτύρονταν κατά των δικαστικών αποφάσεων που αφορούν στις θηριωδίες που διαπράχθηκαν κατά τη διάρκεια του πολέμου για την ανεξαρτησία το 1971. Πολλοί από τους κατηγορούμενους είναι ηγετικά μέλη του ισλαμιστικού κόμματος Τζαμάατ-ε-Ισλάμι.

Τον Μάιο, εκατοντάδες μέλη της ισλαμιστικής οργάνωσης Χεφαζάτ-ε-Ισλαμ, πολιόρκησαν την πρωτεύουσα Ντάκα, απαιτώντας τη σύσταση αυστηρότερων ισλαμιστικών νόμων.

«Εν όψει των εθνικών εκλογών και περισσότερων ετυμηγοριών για τα εγκλήματα πολέμου, οι διαδηλώσεις είναι πιθανό να πραγματοποιούνται ανά συχνότερα χρονικά διαστήματα και ο κίνδυνος για έξαρση της βίας είναι πολύ μεγάλος», δήλωσε ο Μπραντ Άνταμς, ο Ασιάτης διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

pontikosnews.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ