2013-08-02 21:00:16
Φωτογραφία για Θα ακολουθούσατε έναν μονόφθαλμο στον γκρεμό;
Η Ελληνική κοινωνία παρακολουθεί την συγκυβέρνηση στη Βουλή να ψηφίζει νομοσχέδια " σωτηρίας ""καθ' υπαγόρευση της τρόικας.

Η κυβέρνηση για επιβεβαίωση της ανικανότητας της έφτασε σήμερα στη γελοιότητα να καταργεί άρθρο που η ίδια ψήφισε μία ημέρα νωρίτερα για τους κατόχους μεταπτυχιακών ,που εξαιρέθηκαν από τα μέτρα κινητικότητας για μία ημέρα (;).

Η Δημόσια Τηλεόραση (δεν) μας πληροφορεί για τις παγκόσμιες εξελίξεις. Παίζει συνεχώς επαναλήψεις εκπομπών της ΕΡΤ χωρίς αιδώ.

Ο πρωθυπουργός είναι άφαντος από την Βουλή.

Ο υπουργός Οικονομικών του κος Στουρνάρας δεν καταδέχεται να απαντήσει για τα ποσά των ομολόγων που καταβλήθηκαν ως σήμερα στα hedge funds.

Πριν μια εβδομάδα, 25 δήμαρχοι της Κεντρικής Μακεδονίας με επιστολή τους παραιτήθηκαν για να διαμαρτυρηθούν για τα σχέδια και τους νόμους της κυβέρνησης για την τοπική αυτοδιοίκηση.

Η κυβέρνηση των προθύμων ψάχνει για 8926 δημόσιους υπαλλήλους για να τους εντάξει στην κινητικότητα με σκοπό την απόλυση.

Τα συνδικαλιστικά όργανα και τα κόμματα της αντιπολίτευσης αντί να αντιδρούν, θυμίζουν τους θλιμμένους συγγενείς που συλλυπούνται την χήρα και τα ορφανά.

Τα ΜΜΕ μας διαφημίζουν την τεράστια επιτυχία της συγκυβέρνησης να μας σώσει από την χρεοκοπία (?) και να μας διατηρήσει στη ζώνη του ευρώ Πολύ μεγάλη επιτυχία (;)

Το δημόσιο χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 24% μέσα σε ένα χρόνο σε ποσοστό 160,5% από 136,5% πριν ακριβώς ένα χρόνο. Και αυτό προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία της EUROSTAT.

Αν ενθυμείστε τον προηγούμενο χρόνο δεν έγιναν προσλήψεις και υποτίθεται πως η κυβέρνηση με την πίεση της τρόικας προέβαινε σε οικονομίες και σε οριζόντιες μειώσεις συντάξεων και αποδοχών.

Πώς δικαιολογείται λοιπόν να μειώνεται το ετήσιο έλλειμμα και να αυξάνεται τόσο πολύ το συνολικό χρέος;

Aν απλά είχε μειωθεί το ΑΕΠ κατά 15% τον τελευταίο χρόνο θα μπορούσε κάποιος να ισχυρισθεί ότι οφείλεται σ' αυτό. Απλά μαθηματικά: 136,5: 0,85=160,5.

Διαβάζουμε όμως από τα πρόσφατα δημοσιευθέντα στοιχεία ότι το χρέος αυξήθηκε κατά 1,4 δις ευρώ στο πρώτο τρίμηνο του 2013 στο ποσό των 305,3 δις ευρώ, όσο περίπου ήταν στα τέλη του 2011 πριν το PSI+.

Υποτίθεται ότι σύμφωνα με την αντιπολίτευση, αλλά και από όσα διαρρέει η κυβέρνηση ,οι δόσεις που παίρνουμε πηγαίνουν κυρίως για την εξυπηρέτηση ομολόγων που λήγουν.

Συνεπώς δεν θα έπρεπε να αυξάνεται τόσο το χρέος. Εκτός βέβαια αν το χρέος αυξάνεται ,γιατί δεν εισπράττονται οι φόροι στο σύνολο τους.

'Εχουν επιβληθεί στα χαρτιά πολλοί φόροι , αλλά πόσοι πραγματικά εισπράττονται;

Σε τι ποσοστό; 50%;

Καταλάβατε τώρα γιατί δεν γίνεται επανάσταση και δεν πέφτει η συγκυβέρνηση;

Φόρους πληρώνουν αναγκαστικά μόνο οι μισθωτοί.

Απ' αυτούς το 27,5% είναι άνεργοι, άρα δεν έχουν και κανένας δεν μπορεί να τους αναγκάσει να πληρώσουν ό τι νόμο και να σκαρφισθεί. Τον άνεργο δεν τον συμφέρει η κατάλυση του κράτους, γιατί φοβάται και πεινάει ήδη.

Oi δανειολήπτες δεν πληρώνουν συνολικά κατά 30% τα δάνεια τους.

Αυτό σημαίνει ότι κάποιοι καλοπερνάνε και εφόσον δεν πληρώνουν δεν τους αγγίζουν τα προβλήματα των περισσοτέρων Ελλήνων.

Δεν το πιστεύετε; Δεν βλέπετε τους επώνυμους 'Ελληνες πόσα χρωστάνε στην Εφορία? Noμίζετε ότι τα χρέη δημιουργήθηκαν την περίοδο της ύφεσης;

Συσσωρεύθηκαν γιατί απλά η εφορία έχει εντολές από κάπου να εισπράξει...ή να ρυθμίσει σε δόσεις διάρκειας 400 ετών (αληθινή είδηση για μεγάλο επώνυμο οφειλέτη-εκπαιδευτικό οργανισμό).

Το σύστημα για να ευχαριστήσει τους ψηφοφόρους του με λογιστικές μεθοδεύσεις και καθυστερήσεις στην εμφάνιση των δαπανών αυξάνει το χρέος και κρύβει ισόποσα το έλλειμμα.

Υποτίθεται ότι τόσο καιρό οι Ευρωπαίοι ελέγχουν αυστηρά τα οικονομικά μας και επιφέρουν αναγκαστικά "μεταρυθμίσεις".

Και την περίοδο του 'Οθωνα οι Βαυαροί μας έλεγχαν οικονομικά και μας κυβερνούσαν, αλλά αυτό δεν εμπόδισε την Ελλάδα να χρεοκοπήσει το 1843 εξαιτίας της διαχείρισής τους.

Πώς γίνεται η τρόικα να μην έχει αντιληφθεί ότι η συγκυβέρνηση τους κοροιδεύει;

Kαταλάβατε τώρα γιατί ζητάει συνεχώς νέα μέτρα πέραν πάσης λογικής;

Σου λένε στην τρόικα: H μόνη προστασία των συμφερόντων μας είναι να τους ωθήσουμε στην επανάσταση και να κάψουμε το υφιστάμενο πολιτικό σύστημα.Μετά θα τους πάρουμε την κρατική περιουσία και θα τους κυβερνήσουμε όπως θέλουμε σαν αποικία Την πρώτη επιδίωξη ο λαός κάνει ότι δεν την βλέπει και δεν εξεγείρεται. Πιστεύει με αφέλεια ότι ο μονόφθαλμος και η παρέα του θα κοροιδέψει τους δανειστές και θα φάει όλα τα λεφτά υπέρ τους.

Την δεύτερη επιδίωξη το πολιτικό σύστημα δεν την βλέπει ,γιατί ακολουθεί υπάκουα τον μονόφθαλμο στο γκρεμό.

Δεν γνωρίζει ότι κανένας ηγέτης που πρόδωσε την χώρα του δεν κατέληξε καλά επί δημοκρατίας.

Ως πότε όμως θα εξελίσσεται το παραμύθι;

Oι Γερμανοί ψηφοφόροι μπορεί ως σήμερα να ακολουθούν ανάπηρους, αλλά βλέπουν και συγκρίνουν.

Καταλάβατε γιατί έχουμε αυξημένο τουριστικό ρεύμα από Γερμανούς στην Ελλάδα φέτος;

Oι τουρίστες βλέπουν τα επίπεδα των τιμών και κάνουν συγκρίσεις με το δικό τους επίπεδο διαβίωσης. Σχηματίζουν μία προσωπική εντύπωση για τους Έλληνες που γλεντάνε βρίζοντας τους στη συναυλία του Ρέμου.

Το Σεπτέμβριο, που θα κληθούν να ψηφίσουν., το αποτέλεσμα να μην σας εκπλήξει.

Από τότε θα τερματισθούν τα δανεικά και θα ζητηθεί η επιστροφή τους με κάθε τρόπο.

Οι 'Ελληνες πολίτες θα ξυπνήσουν και αυτοί και πετάξουν τους αρχηγούς τους στα σκυλόψαρα.

Ειδικότερα όταν τους δουν να μην εισπράττουν δόσεις, αλλά να ζητάνε με επιμονή είσπραξη φόρων και απολύσεις.

Θα διαλέξουν όμως νέους αρχηγούς ή απλά θα παρακολουθούν τους μονόφθαλμους των άλλων κομμάτων να συνεχίζουν την πορεία προς τα βράχια;

Προσωπικά πιστεύω ότι το ναύαγιο στα βράχια το 2014 δεν θα αποφευχθεί, γιατί κανένα πολιτικό κόμμα δεν βγαίνει μπροστά για να προτείνει μία καλή λύση. Λύσεις υπάρχουν, αλλά το πρόβλημα είναι άλλο.

Λείπει ο ηγέτης , γιατί λείπει η ευκαιρία να αναδειχθεί.

Η ευκαιρία είναι δυστυχώς για την Ελλάδα μία εθνική καταστροφή ,που πλησιάζει γοργά.

Τα σημάδια γύρω μας είναι πολλά και δυστυχώς η καταστροφή δεν θα έχει μόνο οικονομικό αντίκτυπο.

Το επίπεδο διαβίωσης θα πέσει, πολλοί θα πεινάσουν και κάποιοι θα επιβουλευθούν και την ελευθερία των Ελλήνων.

Η Ελλάδα όμως θα επιβιώσει τελικά. Είναι σήμερα χωρίς να το ξέρει μία καινούργια κιβωτός του Νώε και φιλοξενεί για κάποιο "αόρατο " λόγο εκατομμύρια αλλοδαπούς...

Αρκεί να τους διδάξουμε τον ελληνικό τρόπο σκέψης και αλληλεγγύης και να τους βοηθήσουμε να επιστρέψουν στη χώρα τους ως πρεσβευτές μας μετά τον παγκόσμιο χαλασμό που θα ακολουθήσει αναπόφευκτα, αν κάτι δεν αλλάξει στην παγκόσμια οικονομία σύντομα...

Τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα με δύο παγκόσμιους πολέμους κατέστρεψαν στο παρελθόν την Ευρώπη, αλλά αυτή την φορά εμείς δεν θα έχουμε τα χρήματα να αγοράσουμε τα όπλα τους ή την πουλημένη ηγεσία για να συμμετάσχουμε στους πολέμους τους...

Son Ofeon
RAMNOUSIA 
logioshermes
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ