2013-08-03 07:57:05
Φωτογραφία για Το πιο δυνατό λέιζερ στον κόσμο θα ενεργοποιηθεί το 2017
Η πρώτη σειρά του πιο δυνατού στον κόσμο συστήματος λέιζερ που κατασκευάστηκε στην πόλη των Ρώσων πυρηνικών επιστημόνων Σαρώφ θα... ενεργοποιηθεί το 2017, ανέφερε ο διευθυντής του ρωσικού ομοσπονδιακού πυρηνικού κέντρου Βαλεντίν Κοστιουκώφ.

Κατά τη δήλωσή του η κατασκευή του συστήματος βρίσκεται σε αρκετά προχωρημένο στάδιο, αναφέρει το πρακτορείο RIA NOVOSTI.

"Το πρώτο στάδιο σχεδιασμού ολοκληρώνεται την 1η Αυγούστου και έπειτα κατά τη διάρκεια ενός έτους θα διεξάγεται ο εργαστριακός σχεδιασμός και θα αρχίσει το στάδιο της υλοποίησης ", επεσήμανε ο διευθυντής του πυρηνικού κέντρου.

Αφού θα τεθεί σε λειτουργία η πρώτη σειρά του συστήματος, εδώ θα διεξάγονται σοβαρές δοκιμές, οι οποίες κατά τη γνώμη του Κοστιουκώφ θα δώσουν απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα της θεωρητικής επιστήμης.

"Η απόφαση για την κατασκευή του συστήματος λέιζερ λαμβάνονταν με δυσκολίες και οι συνεργάτες από τη Γαλλία και τις ΗΠΑ άρχισαν τις εργασίες τους στον τομέα αυτό πολύ νωρίτερα. Παρόλα αυτά το γεγονός αυτό έδωσε στους Ρώσους φυσικούς χρόνο και δυνατότητα να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν ιδέες για πιο σύγχρονη εγκατάσταση η οποία με μια σειρά από παραμέτρους θα ξεπερνάει τα γαλλικά και τα αμερικανικά συστήματα ", ανέφερε ο Κοστιουκώφ.


Το σύστημα λέιζερ UFL-2m θα έχει 192 κανάλια λέιζερ, θα έχει εμβαδόν μεγέθους περίπου δύο γηπέδων ποδοσφαίρου και στο πιο υψηλό σημείο θα έχει ύψος πολυκατοικίας 10 ορόφων. Θα έχει την πιο υψηλή ενέργεια σε παλμό σε σύγκριση με τα δυτικά αντίστοιχα συστήματα – πάνω από δύο MJ. Το αντίστοιχο σύστημα στις ΗΠΑ και το σύστημα που κατασκευάζεται στη Γαλλία έχουν δυναμικότητα 1,8 MJ. Σ’ αυτό το μοναδικό σύστημα θα διεξάγονται θεωρητικές έρευνες συμπιεσμένου πλάσματος. Θα είναι το κέντρο συλλογικής έρευνας όπου θα έχουν δυνατότητα να εργάζονται όχι μόνο Ρώσοι, αλλά και ξένοι ερευνητές.

Εκτός από αυτό ο αναπληρωτής του γενικού διευθυντή της εταιρίας ROSATOM Ιβάν Καμένσκιχ ανέφερε ότι το ομοσπονδιακό πυρηνικό κέντρο στην πόλη Σαρώφ κατασκεύασε και παρέδωσε στις ρωσικές επιχειρήσεις πάνω από 60 υπολογιστές υψηλής τεχνολογίας.

Κατά τη δήλωσή του η κατασκευή του συμπλέγματος από υπολογιστές υψηλής τεχνολογίας εκτελούνταν στα πλαίσια του προγράμματος της Επιτροπής επί του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας σε θέματα εκσυγχρονισμού και τεχνολογικής ανάπτυξης της οικονομίας της Ρωσίας. Στο μέρος της κατασκευής των πολυμηχανημάτων το πρόγραμμα αυτό ολοκληρώθηκε με επιτυχία και υπερκαλύφτηκε σε μια σειρά από παραμέτρους, όπως π.χ. προμήθειες αυτών των κινητών συμπλεγμάτων.

Ο Καμένσκιχ ανέφερε ότι το μεγαλύτερο μέρος των υπολογιστών παραδόθηκε στις επιχειρήσεις στους τομείς υψηλών τεχνολογιών, όπως η αεροπορία, η πυρηνική φυσική, διαστημικά προγράμματα, κατασκευή αυτοκινήτων για να γίνονται υπολογισμοί εξ αποστάσεως με στόχο τον σχεδιασμό και την επεξεργασία επιστημονικών ανταγωνιστικών προϊόντων. Ειδικότερα, με τη βοήθεια των υπερσύγχρονων υπολογιστών γίνονται υπολογισμοί για ειδικά μηχανήματα KAMAZ. Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ