2013-08-03 09:30:10
Φωτογραφία για Με εντολή Ομπάμα κλείνουν οι πρεσβείες
Ενας αξιωματούχος του Λευκού Οίκου ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα διέταξε την εθνική υπηρεσία ασφαλείας να λάβει «όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία των Αμερικανών», μετά την επανεμφάνιση της απειλής της Αλ Κάιντα και την πιθανότητα τρομοκρατικών επιθέσεων. Ο Ομπάμα «θα συνεχίσει να ενημερώνεται τακτικά» για τις εξελίξεις, διαβεβαίωσε ο αξιωματούχος του Λευκού Οίκου ο οποίος μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Νωρίτερα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία για όλο τον κόσμο, προειδοποιώντας τους Αμερικανούς πολίτες για το ενδεχόμενο πραγματοποίησης τρομοκρατικών επιθέσεων από την Αλ Κάιντα εντός του Αυγούστου, ιδίως σε χώρες της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής.

Στην ανακοίνωσή του το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει ότι οι πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του αφήνουν να εννοηθεί ότι η Αλ Κάιντα και οι οργανώσεις που συνεργάζονται μαζί της συνεχίζουν να σχεδιάζουν τρομοκρατικές επιθέσεις στη Μέση Ανατολή και σε άλλες περιοχές, όπως στην αραβική χερσόνησο. Για το λόγο αυτό προειδοποιεί για ενδεχόμενες επιθέσεις σε μέσα μεταφοράς και σε άλλες τουριστικές υποδομές.


Αμερικανός αξιωματούχος είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι η έκδοση ταξιδιωτικής οδηγίας βασίστηκε στις ίδιες πληροφορίες που οδήγησαν και στην απόφαση να κλείσουν μεθαύριο Κυριακή ορισμένες πρεσβείες και προξενεία των ΗΠΑ για λόγους ασφαλείας. Δεν έχει διευκρινιστεί ποιών χωρών οι πρεσβείες θα κλείσουν. Κάποιες διπλωματικές αποστολές ενδέχεται να παραμείνουν κλειστές για περισσότερες ημέρες.

Και οι Βρετανοί

Η βρετανική πρεσβεία στην Υεμένη θα παραμείνει κλειστή την Κυριακή 4 Αυγούστου και την Δευτέρα 5 του μηνός για λόγους ασφαλείας, ανακοίνωσε χθες βράδυ το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών. «Η πρεσβεία θα παραμείνει κλειστή στις 4 και 5 Αυγούστου», ενημέρωσε εκπρόσωπος του Φόρεϊν Όφις.

«Έχουμε ανακαλέσει έναν ικανό αριθμό μελών του προσωπικού της πρεσβείας στην Σανάα, εξαιτίας αυξημένων ανησυχιών για την ασφάλειά της», πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Η ανακοίνωση του βρετανικού υπουργείου ακολούθησε της ενημέρωσης, την Πέμπτη, από την Ουάσιγκτον ότι σκοπεύει να κλείσει 22 πρεσβείες και προξενεία της την Κυριακή και μετά τη χθεσινή προειδοποίησή της για πιθανούς κινδύνους επίθεσης από την Αλ Κάιντα.

Πηγή; State Department, Reuters, ABC News, CNN, AFP, ANA-MPA

Read more: http://mignatiou.com/?p=10715#ixzz2asryAako
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ