2013-08-03 16:45:05
Φωτογραφία για Πάτρα: Πλήθος κόσμου στην αγρυπνία για την επιστροφή του Σταυρού του Mαρτυρίου του Αγίου Ανδρέα - Δείτε φωτο
Ολοκληρώθηκαν μετά τα μεσάνυχτα οι θρησκευτικές εκδηλώσεις για την επιστροφή του Σταυρού του μαρτυρίου του Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα με αγρυπνία που τελέστηκε απο τον Μητροπολίτη Πατρών κατα την οποία έψαλε η χορωδία του ρωσικού Ναού της Αγίας Τριάδος Αθηνών.

Τον Σταυρό μαρτυρίου του πολιούχου της Πάτρας Αγίου Ανδρέα υποδέχθηκε χθες στο αεροδρόμιο του Αράξου ο Δήμαρχος της Πάτρας κ. Γιάννης Δημαράς, η οποίος σε δήλωσή του ανέφερε: "H Πάτρα υποδέχεται με λαμπρότητα τον Σταυρό του μαρτυρίου του προστάτη της Αγίου Ανδρέα, που επιστρέφει στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέου μετά από την πολυήμερη παραμονή του στην Ρωσία, την Ουκρανία και την Λευκορωσία, όπου είχε μεταφερθεί για προσκύνημα.

Ο Σταυρός του πολιούχου της πόλης μας, όπως και η Κάρα του Αγίου, αποτελεί ευλογία για την Πάτρα και τους πολίτες της αλλά και παγκόσμιο σύμβολο της Ορθοδοξίας, που καθιστά την Πάτρα σημείο αναφοράς του Χριστιανισμού και κέντρο θρησκευτικής λατρείας.


Ο Σταυρός του Αγίου Ανδρέου, με την μεταφορά του στη Ρωσία συνέδεσε πνευματικά ακόμη περισσότερο τους δύο ορθόδοξους λαούς και άνοιξε νέους δρόμους για συνεργασία μεταξύ της Πάτρας και της Ρωσίας. Νέους δρόμους, τους οποίους οφείλουμε να βαδίσουμε αξιοποιώντας το πλεονέκτημα της ευλογίας της ύπαρξης στην πόλη μας ενός τόσο σημαντικού προσκυνήματος.

Ο Σταυρός ξεκίνησε το ταξίδι της επιστροφής με κυβερνητικό αεροσκάφος της Ρωσίας χθες το πρωί.

Η μεταφορά στην Πάτρα, στον Ναό του Αγίου Ανδρέα, πολιούχου, έγινε με στρατιωτικό όχημα. Με την άφιξη του Σταυρού στην Πάτρα ξεκίνησει παράκληση.

Πηγή: thebest
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ