2013-08-03 20:00:09
Φωτογραφία για Xειραγώγηση των μαζών μέσω γλωσσικής παραπλάνησης
Πόσες φορές φίλοι μου έτυχε ν' ακούμε κάποιον να λέει κάτι και δεν καταλαβαίνουμε τίποτε;...πόσες φορές έτυχε ν'ακούσουμε λόγους..ομιλίες έχοντας την υποψία ότι κάτι κάτι δεν πάει καλά;...σκεπτόμενοι ότι ''σα να δεν μας τα λέει καλά αυτός'';;...πολλές φορές!!...πάντα και καθημερινά!

...δεν δίδουμε όμως πολύ σημασία διότι μας έχουν αναγκάσει πλέον να μας απασχολούν πράγματα που αφορούν μόνον τη καθημερινή επιβίωση...κι έτσι όλα τα περνάμε στο ''ντούκου''!...εκεί είναι όμως που την ''τρώμε''!!

...τα νοήματα και η γλώσσα είναι ισχυρότατο όπλο και η εξουσία αυτό το γνωρίζει πολύ καλά...και το χρησιμοποιεί τα μάλα προς επίτευξη των στόχων της!...αυτοί που δεν το γνωρίζουν,είμεθα εμείς!

...βεβαίως θα έχετε αναρωτηθεί πάμπολλες φορές με τα όσα απαράδεκτα γίνονται,γιατί ο λαός δεν ξεσηκώνεται!...μα είναι πολύ απλό αγαπητοί μου...ο εγκέφαλος των ανθρώπων αδρανοποιείται ασυνείδητα μέσω τα παραποιημένων νοημάτων!..τοιουτοτρόπως η άσκηση υπερβολικά απτής ή φανερής κατασταλτικής βίας που θα ακύρωνε εξόφθαλμα τη ''δημοκρατία'' είναι περιττή,εξασφαλίζοντας έτσι την ''δημοκρατική'' νομιμότητα στην εκάστοτε εξουσία και κατά συνέπεια απόλυτη ελευθερία αποφάσεων-κινήσεων!


Η πραγματικότητα δεν είναι παρά μία υποκειμενική ρευστότητα..μία αφήγηση...η πραγματικότητα αλλάζει εάν αλλάξουν οι λέξεις!!

...τα πράγματα είναι απλά...είναι όμως παραμορφωμένα και συγκαλυμμένα...και δια τούτο δεν γίνονται αμέσως ή σχεδόν ποτέ αντιληπτά!..

...η διαστρέβλωση και η αντιστροφή λέξεων και νοημάτων που λαμβάνει χώρα στην εποχή μας είναι άνευ προηγουμένου...για σκεφτείτε το λίγο...σας βοηθώ κι εγώ με λίγα παραδείγματα διαστροφής σημασιών ή αλλιώς της διεστραμμένης χρήσης της γλώσσης από τη μεριά της εξουσίας:

Κάποτε ο χρηματιστηριακός τζόγος ονομάστηκε...ισχυρή Ελλάδα!!

...οι μίζες,δωροδοκίες κ.λ.π. ονομάστηκαν χρηστή διαχείριση!!

...μετά η πτώση του χρηματιστηρίου ονομάστηκε...αρνητική άνοδος!!!

...τα δάνεια ονομάζονται...ανάπτυξη!!!

...οι κυβερνητικές παταγώδεις αποτυχίες...ονομάζονται μεγάλες επιτυχίες!

...το ξεπούλημα ονομάζεται...αίσια διαπραγμάτευση ή επιτυχής διεκδίκηση!

...η μιζέρια,η πείνα,η ανέχεια ονομάζονται λαϊκή αντοχή ή και...λαϊκή αντίσταση!!!!

...η καταστροφή ονομάζεται...σωτηρία!!!!

...και ο θάνατος....ζωή!!!!!!!

...κι ένα σωρό άλλες διαστρεβλωμένες λέξεις και σχήματα όπως: μεταρρύθμιση,ορθολογισμός,εξυγίανση,διαβρωτικές αλλαγές,ευέλικτος,δια βίου μάθηση,δημοκρατία κ.α.

Αγαπητοί φίλοι η εξουσία διαστρέφει τις έννοιες των λέξεων διότι πρέπει να ελέγξει και επιβάλει τις σημασίες αυτών,κατασκευάζοντας έτσι τη δική της επιθυμητή πραγματικότητα,ελέγχοντας κατ'αυτόν τον τρόπο ανώδυνα τις καταστάσεις και τις μάζες!

Όσο περισσότερα διεστραμμένα λεκτικά σχήματα,τόσο περισσότερη αδυναμία κατανόησης και αντίστασης!!!...και βεβαίως όσο πιο πολύ οι άνθρωποι αποτοξινώνονται από την ''νοσηρή'' γλώσσα της εξουσίας,τόσο πιο πολύ θα νιώθουν την ανάγκη να αντισταθούν!

Αυτό είναι το μεγάλο κρυφό ΜΥΣΤΙΚΟ φίλοι μου! Να γιατί οι λαοί δεν ξεσηκώνονται,να γιατί δεν αντιστέκονται!...διότι αδρανοποιούνται και προβατοποιούνται παντοιοτρόπως χωρίς καν να το υποψιάζονται!

Σας το χαρίζω το ΜΥΣΤΙΚΟ προς γνώση και...αφύπνιση!

...και να θυμάστε πως ό,τι και να λέγεται,ό,τι και να ακούτε από τους αρχοντάδες πως θα γίνει...να ξέρετε πλέον πως ακριβώς το αντίθετο θα συμβεί!!!

Μakis Trelogatos
mlagananews
logioshermes
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ