2013-08-03 19:58:54
Φωτογραφία για «Wall Street Journal»: Καθρέφτης της Ελλάδας η… ΑΕΚ
Ένα εκτενές αφιέρωμα απόλυτα συνδεδεμένο με την οικονομική κρίση στην Ελλάδα φιλοξενεί για την ΑΕΚ η «Wall Street Journal». Η «βουτιά» χρεών και ο μεγιστάνας του πετρελαίου, Δημήτρης Μελισσανίδης.

Αναλυτικά το δημοσίευμα:

«Η κακή οικονομία πληγώνει ποδοσφαιρικά κλαμπ σε όλη την Ευρώπη. Για την ιστορική αλλά προβληματική ΑΕΚ της Ελλάδας η πτώση ήταν εξαιρετικά σκληρή. Εκδιωγμένο εξευτελιστικά από την Σούπερ Λίγκα της χώρας τον Απρίλιο, το αγαπημένο κλαμπ σύρθηκε στην χρεοκοπία, ως αποτέλεσμα αυτό που οι οπαδοί επικρίνουν δριμύτατα ως κακή διαχείριση, υπερβολικά έξοδα το οποίο συνδυάστηκε με την βαθιά ύφεση της χώρας.

Τώρα καθώς η κυβέρνηση στην Αθήνα κρέμεται από ένα διεθνές σχέδιο διάσωσης η ΑΕΚ έχει βρει, αυτό που ελπίζει ότι θα είναι ο τοπικός της σωτήρας. Ο μεγιστάνας του πετρελαίου και της ναυτιλίας, Δημήτρης Μελισσανίδης.

"Ξεκινάμε από το μηδέν και είναι η μοίρα μας να πετύχουμε" είπε ο δισεκατομμυριούχος σε συνέντευξη Τύπου τον Ιούλιο όπου παρουσίασε τους μάνατζερ του και την έναρξη της πώλησης των εισιτηρίων για τη νέα σεζόν
. Προέβλεψε επίσης ότι το κλαμπ θα έχει επιστρέψει στη Σούπερ Λίγκα μετά από δύο χρόνια. Ωστόσο με τις προπονήσεις να έχουν ξεκινήσει από τα τέλη Ιουλίου ο κ.Μελισσανίδης ακόμα διαπραγματεύεται με πιθανούς επενδυτές και δεν έχει ακόμα αναφέρει πόσα θα βάλει ο ίδιος.

Την ίδια στιγμή οι τοπικές αρχές ανακρίνουν πέντε πρώην προέδρους του συλλόγου για, όπως αναφέρει η αστυνομία, ένα ποσό 170,8εκατ. ευρώ ληξιπρόθεσμων φορολογικών οφειλών και προστίμων. Αντίθετα με την Ελλάδα, η οποία ακόμα παλεύει να ξεπληρώσει τα χρέη της και να μείνει στην ευρωζώνη, η ομάδα προσπαθεί να γεμίσει το εξαντλημένο ρόστερ της και να κάνει μια καθαρή επανεκκίνηση εκτός Σούπερ Λίγκας.
Allinsports
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ