2013-08-03 23:13:05
Φωτογραφία για Σκύλος θύμα... κάστορα
Βόλτα με το σκύλο του Mason είχε βγει ο Ira Levinton, όταν ο τετράποδος σύντροφός του δέχθηκε επίθεση από... κάστορα. Το περιστατικό σημειώθηκε σε πάρκο του Ανκοράτζ στην Αλάσκα και όταν ο Levinton άκουσε το ουρλιαχτό του σκύλου ήταν έτοιμος να βουτήξει στη λίμνη για να τον σώσει.

Στην όχθη όμως σκόνταψε και βρέθηκε πεσμένος στο έδαφος, όπως αφηγήθηκε στην Anchorage Daily News. Ήταν στην περιοχή του κάστορα, το ήξερε και ο ίδιος, το ήξερε και ο κάστορας. Με όπλο την... οδοντοστοιχία του, ο κάστορας είχε ήδη δείξει στο σκύλο «ποιος είναι το αφεντικό». Και μάλιστα με πέντε δαγκωματιές στα πίσω πόδια.

«Άκουσα το ουρλιαχτό του Mason που σου πάγωνε το αίμα και μετά τον άκουσα σαν να τσακώνεται με άλλο ζώο», πρόσθεσε. Με το πρόσωπο στο έδαφος είδε τον κάστορα να κολυμπά προς το μέρος του. «Με τσέκαρε», είπε.

Σηκώθηκε κι έτρεξε στο σκύλο του που τελικά τη γλίτωσε μόνο με μερικά ράμματα.


Ο κάστορας που είδε ο Levinton πρέπει να ήταν περίπου 15 κιλά, σύμφωνα με την περιγραφή του. Εκπρόσωπος των υπηρεσιών Άγριας Ζωής της περιοχής εκτίμησε πως επρόκειτο για θηλυκό που προστάτευε τα μικρά του. Από τα μέσα Ιουλίου έως τα μέσα Αυγούστου οι επιθέσεις κατά σκύλων στο συγκεκριμένο πάρκο αυξάνονται, τόνισε. Το πρόβλημα δεν είναι οι κάστορες, που κάνουν αυτό που τους λέει η φύση τους, αλλά οι ιδικκτήτες σκύλων και τα σκυλιά τους που αιφνιδιάζονται, πιθανότατα λόγω της έλλειψης σήμανσης.

Μετά την επίθεση κατά του Mason οι υπεύθυνοι του πάρκου άρχισαν να τοποθετούν πινακίδες που να ειδοποιούν τους περαστικούς για τους κάστορες.

«Κάνουμε το καλύτερο για να εκπαιδεύσουμε το κοινό σε σχέση με την άγρια ζωή που θα βρουν εδώ», τόνισε ο διευθυντής του πάρκου. «Το κοινό θέλει να μάθει για τις αρκούδες και τους τάρανδους, που είναι μεγάλοι και επικίνδυνοι, αλλά υπάρχουν και μικρότερα ζώα για τα οποία πρέπει να ενημερωθεί», πρόσθεσε.

«Διαχειριζόμαστε το πάρκο με τον πιο φυσικό τρόπο. Στόχος μας δεν είναι να μετακινήσουμε τα ζώα από το φυσικό τους περιβάλλον», κατέληξε. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ