2013-08-03 23:08:04
Φωτογραφία για «Σκιές» ντόπινγκ στην εθνική ομάδα της Δυτικής Γερμανίας
Ισχυρές ενδείξεις για ντόπινγκ των εθνικών ομάδων της Δυτικής Γερμανίας που κατέκτησαν το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1954 και... ήταν φιναλίστ στη διοργάνωση του 1966 αποκαλύπτει έρευνα του πανεπιστημίου του Βερολίνου. Αυτή δεν έχει δημοσιευτεί, ωστόσο μερικά από τα πορίσματά της δημοσιεύονται σήμερα στον Τύπο της Γερμανίας, όπου γίνεται λόγος ότι αν επιβεβαιωθεί πως γινόταν χρήση απαγορευμένων ουσιών θα υπάρξουν διώξεις στους εμπλεκόμενους παρότι έχει παρέλθει μισός αιώνας ή και περισσότερο έκτοτε.

Η έρευνα, που είναι 800 σελίδων και περιλαμβάνει λεπτομερή στοιχεία, κάνει λόγο για ένα εκτεταμένο κύκλωμα που χορηγούσε στους αθλητές απαγορευμένες ουσίες στη Δυτική Γερμανία. Η πολιτεία όχι απλώς δεν έδρασε κατά των κυκλωμάτων, αλλά τα υπέθαλπε. Γίνεται λόγος για κρατική χρηματοδότηση σε πειράματα για την παραγωγή αναβολικών στεροειδών, τεστοστερόνης, οιστρογόνων και ερυθροποιητίνης. Παράλληλα, η κυβέρνηση ουσιαστικά είχε νομιμοποιήσει τη δραστηριότητά του ντόπινγκ επιβάλλοντάς ακόμη και φόρους σε όσους τηνπαρήγαγαν και μοίραζαν «ντόπα» στους αθλητές.

Η χρήση των απαγορευμένων ουσιών, ασφαλώς, δεν περιορίστηκε μόνο στο ποδόσφαιρο, αλλά επεκτάθηκε και στον υπόλοιπο αθλητισμό της χώρας οδηγώντας μεγάλες επιτυχίες. Οι επιπτώσεις έγιναν αισθητές στην υγεία αρκετών αθλητών, ωστόσο το «σύστημα» φρόντιζε να… κουκουλώνει τα περιστατικά αυτά, όπως προσθέτει η αποκαλυπτική έρευνα που είναι άγνωστο πότε και αν θα δημοσιευθεί πλήρης. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ